40-годишният Деклан Хъни от Карлоу, Ирландия, се призна за виновен

...
40-годишният Деклан Хъни от Карлоу, Ирландия, се призна за виновен
Коментари Харесай

Мъж завлече тялото на починалия си чичо до пощата, за да получи пенсията му

40-годишният Деклан Хъни от Карлоу, Ирландия, се призна за отговорен в машинация, след като завлякъл тялото на починалия си 66-годишен чичо със себе си в пощенската работа на Хосейс на 21 януари предходната година.  

Мъжът, довел своя „ неподвижен “ родственик, с цел да вземе пенсията му от 246 евро, е наказан на затвор. Daily Mail отбелязва, че името на умрелия чичо попада в документите като " Peadar Doyle ".

38-годишният Гарет Коукли от Джон Суини Парк в Карлоу също се призна за отговорен за същото закононарушение. Според Dublin Live, охранителна камера е уловила двойката да влачи тялото на Дойл по улицата и в пощата, преди да се насочи към рецепцията.

Според полицията Хоуни посочил обществената карта на умрелия в опит да получи пенсия и притиснал чичо си към вратата.
 Престъпници, мъртвец, поща, измамници, желаеха да вземат пенсията на умрелия, тялото на мъртвия чичо, съд, арест, Деклан Хоун (вляво) и Гарет Коукли (вдясно) 
По време на чуването на присъдата арбитър Юджийн О`Кели сподели, че двойката мъже " умерено подцениха достолепието и благосъстоянието на обречен на смърт човек " и " безусловно го хвърлиха на пода на пощата ", пише Daily Star.

Хоун и Коукли бяха наказани на две години и половина затвор, с пролонгация условно за шест месеца.

Сестрата на починалия Дойл Нолийн Даулинг, която е и вуйна на Хоуни, сподели в изказване, че фамилията е страдало, тъй като той не е оповестил гибелта на роднината си по-рано и че гибелта на брат й е била „ сведена до ужасна панорама и достолепието му е било отнето от него “.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР