40-годишната Десислава Гичева се нуждае от финансова помощ за лечение

...
40-годишната Десислава Гичева се нуждае от финансова помощ за лечение
Коментари Харесай

40-годишната Деси се нуждае от помощ за лечение на рядко заболяване, което ѝ причинява огромна болка

40-годишната Десислава Гичева се нуждае от финансова помощ за лекуване на рядко заболяване, което и предизвиква голяма болежка и не ѝ разрешава нито да се движи , нито да стои в седнало състояние повече от половин час. 

Тя страда от периневрална киста на Тарлов и се нуждае от интервенция в Англия, за която е нужна сумата от 42 430 английски паунда. За страдание сумата е непостижима за нея и заради тази причина тя се обръща към хората с положителни сърца , които могат да дарят някаква сума и по този метод да оказват помощ за лекуването.

Публикуваме целия роман на Десислава за тежката обстановка, в която е попаднала:

„ Моето страдалчество стартира януари 2021 година след падение на лед и рухване. Веднага изпитах страшна болежка в кръста, съумях да се изправя въпреки и много мъчно. Краката ми станаха тромави и при всяка крачка болката като че ли ставаше все по-силна. 

Така стартира Ада за мен, с непрекъсната нестихваща и пареща болежка в седалището и бедрата,  мощна мускулна уязвимост в двата крайници. Започна се лутането по доктори, лечения и физиотерапии. След които аз единствено продължавах да се утежнявам и стигнах до състояние да се придвижвам единствено с инвалидна количка. Още от първия обзор от невролог се откри, че нямам коленни и ахилесови рефлекси и на двата крайници. Не мога да седнал съм права повече от 5 минути (краката просто ми се огъват), не мога да седнал съм седнала повече от 30 минути, лежането….. и то не е безболезнено. Накратко–няма състояние в което да е търпима болката. Превърнах се в човек с потребност от непозната помощ за всичко (ние хората с редки заболявания в България нямаме никакви права, нямам право нито на ТЕЛК с това заболяване, нито на асистент). 

Естествено нямах точна диагноза, чувах единствено „ Ти си тежък случай “ или „ Сложен случай “. Оказа се, че да познават и разчетат вярно ЯМР е като да имаш шанса да спечелиш 6ца от тотото. И по този начин на следващия ЯМР ноември 2022 година ми беше разчетено Периневрална Киста на Тарлов в сакралния отдел на равнище S1.

Лечението е единствено оперативно и се прави от малко на брой неврохирурзи в чужбина. Кистата няма по какъв начин да се в профил, тъй като е мехуресто уголемение излизащо от корена на нерва, цялостно с гръбначно мозъчна течност. Тази киста непрекъснато нервира нерва от който излиза, предизвиква костна ерозия и компресия на прилежащите гръбначни нерви, което в доста случаи води до цялостна инвалидизация и разрушаваща радикулопатия.

В доста случаи всевъзможни контузии могат да отключат това заболяване от несимптоматично към симптоматично – както се случи и с мен. Успешния способ за лекуване е дренаж на кистата и слагането на „ скоба “ на мястото на мехурчето, обвивайки нерва, по този начин не разрешава още веднъж да се изпълни.

В България няма неврохирург който да прави такава интервенция. Изтеглихме заем и ме заведоха  на обзор в Англия при доктор Адриан Кейси – неврохирург, който удостовери, че кистата ми предизвиква всичко това и ми предложи интервенция. Предупреди ме, че в случай че не се предприеме лекуване ще се получат затруднения – дисфункция на отделителните системи (като към този момент имам първите признаци).

Пътуването беше ужасно тежко, пътувах най-вече легнала на задната седалка на колата с риск някъде да отнесем глоба( пътуването ми със аероплан е невероятно и заради физическата ми болежка и друго подло заболяване).

До тук добре, появи се НАДЕЖДА да ме излекуват и да Живея още веднъж обикновено, а не просто да живея все легнала с агонизираща пареща болежка. После идва казуса с парите – нямам такива средства. Да знаеш, че има лекуване и да не можеш да си позволиш Здраве, е огромен душевен удар.Често съм си мислила, че щеше да е по – добре да съм напълно парализирана от кръста надолу, отколко да чувствам тази агонизиращата пареща болежка. Трудно е да се издържи душевен на тази болежка. 

Крепи ме НАДЕЖДАТА, че има доста положителни хора които може би ще подадат ръка и на мен и да ме върнат още веднъж към Живота. Вие давате Надежда, Шанс за Живот на доста хора! “

Фондация Павел Андреев – Да помогнем на Деси в лекуването на рядко заболяване 

Дарителска сметка Банка ДСК

IBAN – BG86STSA93000030221511

BIC  STSABGSF

Revolut – @desislczqv

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР