40-годишна американка реши да поеме на пътешествие в света и

...
40-годишна американка реши да поеме на пътешествие в света и
Коментари Харесай

Жена се среща с мъже във всяка страна, която посещава – вече има над 30 първи срещи

40-годишна американка реши да поеме на странствуване в света и да си провежда срещи с мъже във всяка от страните, които посети.

До момента Лони Джеймс е била на 34 първи срещи в 19 страни, като употребява приложения за запознанства като Tinder, Hinge и Bumble. 

В края на март 2022 година тя се качва на първия си полет - от щата Вашингтон до Лондон. Взема със себе си състезателен сак и дневна раница и поема по своя нетрадиционен маршрут, споделя bTV.

5-часов диалог за пътувания в Лондон

Няколко дни откакто идва в английската столица, Лони се свързва с мъж, който има двойно поданство -  френско и английско, и също обича да пътува. Двамата изпиват няколко халби бира в клуб покрай " Тауър Бридж “ и прекарват пет часа дружно, в които споделят преживяванията си от предходни пътувания.

Това слага начало на поредност от срещи, изпълнени с сантиментални ритуали, интриги, изненади и културен продан.

Хранене след залез слънце Кайро

Лони има 13-часова среща в Кайро по време на свещения месец Рамадан. Това е първата ѝ среща с мохамеданин, който я очарова с лъчезарната си усмивка и цитати от " Приятели “ в профила си в Тиндър. Когато се срещат, двамата дружно се хранят след залез слънце, спазвайки традициите на мюсюлманската просвета.

" Никога до момента не се бях срещала с мъж, който да поставя толкоз доста старания при първото ни виждане. Посетихме храмове, возихме се с рикша, гледахме вечерно шоу с танци в пустинята. Имаше доста вкусна храна и беше толкоз цветно. Опитвах нови неща и открих, че египетските гозби са невероятни “, споделя американката.

В Александрия - когато знаят, че в никакъв случай повече няма да те видят 

Следващото ѝ виждане е с египтянин в Александрия, който ѝ споделя, че е благоприятен, до момента в който споделя и за копнежите си по остаряла обич.

" Той явно се нуждаеше от някой, който да го изслуша и аз бях безвредно пространство за него. Имала съм необикновено интимни и уязвими диалози с хора. Има нещо особено, което се случва, когато хората знаят, че в никакъв случай повече няма да те видят “, споделя дамата.

Със скутер във Верона

В италианския град Верона тя се среща с обаятелен музикант на класическа музика, който ѝ демонстрира нощната атмосфера на града в обиколка със скутера си.

Да нощуваш на скамейка в магазин за парапланери в Турция

В Турция има неприятно преживяване с мъж, който се ядосва, когато тя отхвърля физическите му стремежи и я изоставя в магазина му за парапланеризъм, обещавайки да се върне. Той обаче не го направил, а Лони прекарва нощта на скамейка в помещението.

Последвали са срещи в Йордания, Кипър, Швейцария, Франция, Италия, Словения, Норвегия, Исландия, Азорските острови, Мароко, Тунис, Мавритания, Сенегал, Гамбия, Намибия и Южна Африка.

Трикове с карти в Кейптаун

Последната ѝ спогодба с мъж е в Кейптаун, който извадил тесте карти по време на вечеря и ѝ показал триковете си на масата.

Чаша вино за 84 $ в Цюрих

Джеймс не се е чувствала застрашена на среща, само че е имала няколко разочарования.

В Цюрих, да вземем за пример, мъжът, с който излиза, я води на вечеря в безценен ресторант и макар възраженията ѝ поръчва храна с чаша вино за 84 $.

Опознаване на човешки светове

Лони Джеймс споделя за совите прекарвания в персоналния си блог и в профилите си във Facebook и Инстаграм.

Тя споделя, че всички срещи са я научили на нещо.

" В предишното гледах на срещите като на пропуск или неуспех, когато не продължат във времето. Сега съзнавам цената на това да се видя с някого. Просто се изпълвам с признателност - за това, че някой е споделил историята си с теб и те е позволил в света си “, добавя американката.

" Романтиката има най-различни форми. Не е наложително да е скъпа, няма избрана формула, по която да се случва. Тя идва, когато има открита връзка и се работи предумишлено. Тя идва от човек, който ви изслушва, който се стреми да ви накара да се почувствате специфичен, който желае да провокира усмивка на лицето ви с премислен жест, който желае да знае какво мислите и се стреми да ви опознае същински “, споделя Лони.

Алцхаймер и спестявания

Тя решила да опознае света след гибелта на майка си, която умряла на 63 години. В продължение на 15 години обаче Лони я следила по какъв начин се бори с Алцхаймер.

" Родителите ми бяха създали всичко належащо съгласно американската просвета. Имаха брак и бяха отгледали три деца. Имаха положителни работни места и изплатиха жилището си. Имаха огромни проекти за пенсионирането си, само че майка ми не съумя да стигне до него “, споделя пътешественичката.

Джеймс, която не е омъжена и няма деца, стартира да икономисва за пътуването си две години преди гибелта на майка си. Тя се преместила от Сиатъл в Спокан, Вашингтон, където си наема по-евтин апартамент и си намира съквартирант.

По-късно тя продава движимостите си и се реалокира да живее при родителите си, с цел да прекара време с болната си майка.

Лони не е имала опция да показа проектите си за пътуването си с нея, само че си спомня основен съвет, който тя ѝ дала, преди Алцхаймер да открадне способността ѝ да поддържа връзка.

" Разказвах ѝ за мъж, който одобрявам, и тя ми сподели да се уверя, че той обича пътуванията толкоз, колкото и аз. Това за мен беше в действителност въздействащо - макар положението майка ми осъзнаваше какъв брой значимо е това за мен “, споделя американката.

Мерки за сигурност

По време на пътуванията си Лони отсяда в хостели и Airbnb, при другари и даже при другари на нейни другари.

40-годишната жена споделя, че дълготрайното пътешестване е доста по-различно от отиването на отмора за седмица или две.

Като жена, пътуваща сама, внимавала за сигурността си. Тя споделя местоположението си с другари, не прекалява с алкохола и в никакъв случай не излиза без цялостна батерия на телефона. Никога не разрешава да я вземат от местата, на които е отседнала. Избира обществни места за срещите си.

Лони поддържа връзка с мъже посредством приложенията за запознанства и не дава телефонния си номер, до момента в който не се срещне персонално с тях.

" Аз предпочитам с кого да приказвам и къде да отида. Ако би трябвало да попитам за посоката, предпочитам да се обърна към семейство или към двойка. Мисля, че е по-вероятно някой несъответствуващ човек да избере мен, в сравнение с аз да се спра на подобен “, споделя Лони.

Пътуването и срещите не престават

Приключението на Лони трансформира гледната ѝ точка за срещите.

От пролетта на 2022 година към момента не се е прибирала в Америка. Планира още няколко месеца да попътува в Африка, преди да се насочи към Азия, Австралия и Южна Америка.

Иска да събере прекарванията си в книга, която по едно и също време да бъде занимателна и просветителна.

" Надявам се, че историите ми ще карат хората да се смеят, да мечтаят и да прекосяват океани, с цел да се срещнат с забавни персони по света “, споделя американката.

Тя към момента не е разкрила своя сътрудник, само че споделя, че е подготвена да стартира живота си още веднъж в друга страна. Засега се любува на всеки миг от пътуването си.

" Обичам да опознавам другите раси, религии, музика, просвета, познания и опит. Светът е толкоз цветен “, споделя още Лони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР