40-годишен българин и друг 45-годишен гръцки гражданин загубиха живота си

...
40-годишен българин и друг 45-годишен гръцки гражданин загубиха живота си
Коментари Харесай

Българин загуби живота си при ужасяващ инцидент в Гърция

40-годишен българин и различен 45-годишен гръцки жител изгубиха живота си през вчерашния ден след рухване от 70 метра височина по време на работа в Топлоелектрическа централа Агиос Димитриос в град Козани, оповестява " Труд'.

Трудовата акцидент е в резултат на развален по време на работа механизъм на строителен асансьор, в който се намирали двамата. Работили са във фирмата-подизпълнител, основана в чужбина, и са подхванали десулфуризацията на 5-и блок на станцията.

" От информацията все още, евентуално е имало щета в асансьора, с който майсторите се качват нагоре и надолу, с цел да си свършат работата. Те са сходни на тези, употребявани за разчистване на прозорците във високи и стъклени здания ", съобщи президентът на GENOP PPC Георги Адамидис като посочи, че от двамата души, които изгубиха живота си, единия е грък от Флорина, а другият жител на България.

Трагедията е голяма и стопира дъха даже на най-смелите, от гледката, с която пожарникарите и избавителните екипи се сблъскали след гибелта на двамата мъже.

Според информацията единият е паднал на земята от 70 метра височина, а вторият, до момента в който е падал, тялото му се е заплитало във въжетата, вследствие на което е висял по тях.

Според шефа на фабриката Василис Цигас, компанията и чиновниците имат опит и имат всички нужни документи за осъществяването на плана. Служителите на компанията са завършили работата по полуохладителната кула през есента, само че са спрели заради ниските зимни температури, с цел да продължат напролет.

Изпълнител на плана е компанията AVAX, а двамата починали служащи са били наети от подизпълнителя MUEHLHAN Cyprus Ltd.
Точните условия на случая се проверяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР