40 финалисти и 22-ма топ победители получиха 200 000 евро

...
40 финалисти и 22-ма топ победители получиха 200 000 евро
Коментари Харесай

40 стартъпи получиха награди в размер на 200 000 евро


40 финалисти и 22-ма топ спечелили получиха 200 000 евро за развиване в региона на опазването на здравето, суровините и храните. Те бяха определени от 400 започващи компании – три пъти повече от предходната година, които аплайваха в състезанието напролет. Така може да се заключи провелият се край на Joint Grand в Будапеща, проведен от EIT Health. Това е най-престижният и огромен конкурс за стартъпи в региона на опазването на здравето, суровините и хранителната индустрия, който приключи със спечелването на 6-месечни образование и попечителство.

Финалът на Joint Grand бе последният стадий от трите състезанието за стартъпи на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT): Health InnoStars и състезанието Joint Business Ideas на EIT Health, EIT Raw Materials и EIT Food. 40 млади и надарени иноватори от Централна и Източна Европа се показаха пред интернационалните вложители, корпоративните сътрудници и мрежата на EIT Community.

Основната цел на EIT е да подтиква нововъведенията и предприемачеството в цяла Европа, като оказва помощ на иноваторите и бизнесмените да трансфорат концепциите си в артикули и услуги за пазара. Успешните започващи компании способстват за цялостния триумф на стратегиите, защото посредством техния образец се основава повтарящ се развой и биха могли да се привлекат от ден на ден млади гении, които да аплайват в състезанията за стартъпи и от които биха могли да се развият от ден на ден сполучливи компании. Успелите стартъпи също способстват за основаването на нови работни места, което покачва конкурентоспособността в Европа.

EIT предизвиква нововъведенията в Европа – започващите компании в опазването на здравето са подготвени да революционизират пазара в Европейски Съюз

Според изследването, извършено онлайн по време на финала, 57% от интервюираните считат, че най-ценният инструмент, който EIT Health предлага, е образованието и наставничеството, до момента в който 50% акцентират цената на основаването на контакти. Болаж Золтан Фюриеш, шеф на EIT Health InnoStars, добави: " Помагаме на започващите компании да се развиват и ги образоваме по какъв начин да аплайват за рискови капитали и да се показват пред евентуални вложители. След образованието те ще получат самостоятелно менторство, ще им помогнем да очертаят своя бизнес модел, ще срещнем екипите им с сътрудници, вложители в рисков капитал и регулаторни органи. Ние ги представяме и на компании, които могат да произведат техните артикули, да бъдат първия им покупател или да им основат тестови уебсайт. Те попадат в съществени иновационни центрове в Европа, част от общността на EIT Health, което е значимо, в случай че желаят да навлязат на непознатите пазари. Ако започващите предприятия в действителност развиват сполучливи услуги, това е добре също и за жителите на Европа, тъй като те ще могат да живеят по-здравословен и по-дълъг живот ".

Победителят в InnoStars Awards е литовската компания Oxipit, която завоюва 25 000 евро за валидиране на продукта си. Oxipit ползва изкуствен интелект в образната диагностика. Те са създали набор от принадлежности за рентгенови фотоси на гръдния панер, които са най-често употребяваната образно-диагностична модалност. Oxipit се отличава от конкуренцията като на процедура обгръща всички вероятни патологии и генерира епикризи, написани като че ли от експерт рентгенолог.

Победителят от полуфиналистите на European Health Catapult HydrUStent получи 7 000 евро безплатна помощ. HydrUStent е биоразградим, антибактериален и пригоден за съответните потребности на пациента, урологичен стент, посредством който се заобикаля втората интервенция и разноските за лекуване се понижават с 60%.

HeadStart Funding, която е основана за да форсира развиването на продуктите и решенията на дребни и междинни предприятия (МСП) и да ги привежда до стадий на подготвеност за вложения, излъчи две първи награди от по 12 000 евро в региона InnoStars – за HeartWatch и Koatum. HeartWatch е SaaS решение, което изпраща „ умни “ сигнали на най-близкия болногледач, като по този метод покачва сигурността на пациентите. Той употребява патентоване композиция от модерна компютърна визия и образован разбор, основан на машинно образование, с цел да ревизира положението на пациенти, които са оставени без контрол, като разчита на елементарни оптични датчици. Първоначално създадените модули включват безконтактно, непрестанно здравно наблюдаване на сърдечните и дихателните стойности и дава сигнали, когато пациентът напусне леглото. Koatum е здравна софтуерна компания, предлагаща адаптивни биоактивни покрития за импланти, за попречване на инфектиране и ускорение на костната интеграция, за по-бързо и безболезнено възобновяване.

" Финалът на Joint Grand бе добра опция да се видят и срещнат нови гении и нови хрумвания. Участниците са доста смели и не се опасяват да покажат своите хрумвания на света. Най-важните провокации пред здравните компании като GE Healthcare са възходящите разноски за опазване на здравето, възходящото население на Земята и броят на хроничните болести, които би трябвало да лекуваме всеки ден. Предизвикателствата пред нас са да намерим най-рентабилните благоприятни условия за лекуване в лечебните заведения и започващите компании могат да допринесат за разрешаването на проблемите със своите положителни хрумвания, които да използваме в нашите технологии и по този метод дружно да изградим една по-устойчива система на опазване на здравето ", сподели господин Петер Бенксик, началник на изследванията в GE Healthcare.

Победителят в здравния сегмент на състезанието " Съвместни бизнес хрумвания " (Joint Business Ideas) е екип от Португалия, наименуван Nebula X Medical, който има намерение да постави завършек на страха, неудобството и дискомфорта от колоноскопията с упоритостта за бъдеще с по-малко пациенти с рак на дебелото черво. Те създават PillScope – капсула, която може да се погълне и да сканира повърхността на дебелото черво на пациента.

Иновациите не се раждат в изолираност, а посредством комбинацията на разнообразни запаси

Мариос Хрисолурис, началник на екипа победител в секция " Храни " в състезанието " Съвместни бизнес хрумвания ", който завоюва 10 000 евро, съобщи, че се радва да види младежи в играта, създаващи нови стартъпи, които вземат решение действителни публични проблеми.

" Най-важното нещо, което придобихме по време на надпреварата, е скъпата противоположна връзка за другите аспекти на нашия бизнес и положителните връзки с индустриалните сътрудници и общите препоръки за това по какъв начин да стартираме бизнеса си. EIT е на път да ни приближи до столиците за нововъведения като Сан Франциско. "

Името на плана му е FreshStrips и съставлява на ниска цена и елементарен за разчитане етикет, който се прикрепя към външната страна на опаковките на храните и трансформира цвета си, в случай че храната е изложена на несъответствуващи температурни условия по време на превозването.

Кшищоф Кубацки, шеф на Иновационните центрове CLC East, EIT RawMaterials съобщи след състезанието за започващи компании: " Това е нашият втори EIT край на Joint Grand и втората година на състезанието „ Съвместни бизнес хрумвания “ и втората вълна на трите Общности на знанието и нововъведенията на EIT (EIT Knowledge and Innovation Communities – KICs), отдадени на храните, опазването на здравето и суровините. Проектът стартира като опит, само че се оказа доста по-ефикасен и скъп освен за нашите общности, само че и за участниците в тези разнообразни тематични области. Това, което нашите предходни участници акцентират най-много в противоположната си връзка, е нашият интердисциплинарен и интернационален метод. Това освен дава опция на участниците да получат цялостна визия за маржовете в съответните им области, само че най-много демонстрира какъв брой доста можем да си помогнем едни на други. Иновациите не пораждат в изолацията, а от смесването на друга информация и аспекти; нищо не би трябвало да се изключва. "

EIT Health – с поддръжката на Европейския комитет и Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT) – е една от най-големите начинания в международен мащаб в региона на опазването на здравето. Нашата цел е да развиваме стабилно основите на опазването на здравето и по този метод да насърчаваме бъдещите условия за по-здравословен метод на живот и благополучие на хората в цяла Европа. Сред нашите членове можете да намерите най-хубавите европейски здравни и фармацевтични компании, университети за науки за живота и научноизследователски институции. С бюджет от 2 милиарда Евро през идващото десетилетие EIT Health ще влага целеустремено в най-хубавите предприемачески гении и креативен мозъци в Европа, с цел да насърчи създаването и комерсиализирането на решения за интелигентни артикули и услуги в бранша на опазването на здравето, справяне с провокациите, наложени от демографските промени застаряващи общества.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР