40 дни след атаката, която срина Български пощи“, в отдел

...
40 дни след атаката, която срина Български пощи“, в отдел
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Още няма образувано дори досъдебно производство за атаката срещу „Български пощи“


40 дни след офанзивата, която срина „ Български пощи “, в отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП даже няма формирано досъдебно произвеждане по случая, научи Breaking.bg от антимафиоти.

Според властта това е „ съветска хакерска офанзива “, по която работят Министерството на електронното ръководство на Демократична България, ГДБОП-МВР и ДАНС, както и отрасловият вицепремиер по дейно ръководство Калина Константинова.

Резултатът е едно нищо. Кръгла нула. Втори месец пенсионери висят на големи опашки пред клоновете на държавните пощи, а съгласно пловдивски медии възрастните хора от града под тепетата даже не са си получили 70-те лв. великденски добавки към пенсиите. Не е ясно тъкмо какво проверява отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП откакто Констинтинова и нейният доближен Васил Величков, двамата бяха съветници на вицепремиера Румяна Бъчварова във втория кабинет на ГЕРБ, обявиха, че ДАНС знаели четири часа преди офанзивата, уведомили пощите, само че там никой не взел ограничения, а 300 компютъра „ дали фира “.

И проверяват ли изобщо нещо? Отговорът е по-скоро-не. Най-засегнатата от чистки и „ изчегъртвания “ работа в Министерство на вътрешните работи, след идването на комунистическия следовател Бойко Рашков, е точно ГДБОП. Още при година той забрани на опертивните служащи да контактуват с прокурори, прибраха им работните бележници, цялата информация от следствията и настоящите интервенции.

Реално от година антимафиотите работят или по-скоро не работят от боязън. Славната в миналото работа е срината тотално и няма никаква успеваемост. Както и цялото Министерство на вътрешните работи. Единствената реплика на активност има в националната полиция, където оперират двама доближени на Асен Василев хасковски полицаи, докарани за началници, опозорили се със срамната интервенция по ареста на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, плюс зам.-директора Атанас Илков, прочут като „ героят от Лясковец “ като един от ръководителите на „ ювелирната акция “ през 2014 година, когато един социопат разпердушини Спецотряда за битка с тероризма-СОБТ.

Министерство на вътрешните работи, превърнато от Рашков в министерство на пенсионерите като самия него, е в цялостен батак след едногодишното му ръководство и не е учудващо, че ГДБОП не може да направи нищо по тематиката с хакерската атака против „ Български пощи “. А може би не им позволяват? След като се ускоряват подозренията, че „ съветските хакери “ доста комфортно удариха държавният пощальон тъкмо преди разпределянето на едни 100 милиона лв., сякаш за промяна та им. Известни са апетитите на „ бизнес-ангела “ на кръга „ Капитал “ Васил Величков към огромните държавни пари. Докато бе консултант на Бъчварова обещаваше до 2021 година в България да бъде въведено електронно ръководство против някакви си 300 милиона лв.. Продължава да бъде тайнственост и наличието на Величков в Министерски съвет. Той публично е представян като консултант на Калина Константинова, само че съгласно неин формален отговор на запитване на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев излиза наяве, че Величков не е подобен. Какъв е тогава? И като какъв се „ рови “ в „ Български пощи “?Злите езици настояват, че „ бизнес-ангелът “ няма висше обучение и по тази причина е единствено на цивилен контракт към Министерски съвет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР