40 частни и 8 публични болници в Кипър дадоха в

40 частни и 8 публични болници в Кипър дадоха в ...

В Кипър започна вторият етап от здравната реформа.40 частни и 8 публични болници в Кипър дадоха в понеделник старта на втората фаза на новата здравноосигурителна система в страната. Прилагането й започва в много труден период, под натиска на продължаващата битка на острова срещу коронавируса.

С включването от 1 юни на болничната помощ в т. нар. Обща здравна система в Кипър „по същество завършва най-голямата реформа, провеждана в страната от 60-те години на миналия век”, заяви на пресконференция в понеделник здравният министър Константинос Йоану.

Президентът Никос Анастасиадис приветства старта на реформата като „исторически ден”, който равнява Кипър с най-напредналите страни в света в сферата на здравеопазването.

С болниците, които сключиха договори за предоставяне на услуги на здравноосигурените, в новата система ще бъдат обхванати 80% от всички налични болнични легла, подчерта министърът.

Новият етап започва с по-малко от планираното финансиране, тъй като една от първите мерки на правителството срещу коронакризата бе да се спре плащането за 3 месеца /април - юни/ на увеличената за болничната помощ здравна вноска.

Извънболничната медицинска помощ влезе в действие преди една година, от 1 юни 2019 г.

Кипър ще използва средства от фонда на Европейския механизъм за стабилност, за да покрие нарасналите си разходи за здравеопазване поради епидемията от коронавирус, съобщи по-рано финансовият министър Константинос Петридис.

 

БНР

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X×За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта Ако сте забрави

Източник: petel.bg