40 426.84 лв. събра благотворителната инициатива Подай ръка“ в подкрепа

...
40 426.84 лв. събра благотворителната инициатива Подай ръка“ в подкрепа
Коментари Харесай

Над 40 000 лв. в подкрепа на „Федерация адаптирана физическа активност“ от инициативата „Подай ръка“

40 426.84 лева събра благотворителната самодейност „ Подай ръка “ в поддръжка на „ Федерация приспособена физическа интензивност “ (ФАФА България). Организацията работи с деца и младежи с интелектуални усложнения, които към този момент имат значими триумфи в елитни интернационалните шампионати. Инициативата „ Подай ръка “ се организира за четвърта поредна година в залите от веригата MegaXtreme Bowling, част от ФАНТАСТИКО ГРУП, в партньорство с bTV Media Group, bTV Radio Group и Българската боулинг федерация.

Каузата беше подкрепена от близо 100 корпоративни тима, както и стотици самостоятелни участници. Боулинг с идея играха олимпийската легенда Мария Гроздева, един от най-успешните български волейболисти Евгени Иванов, артистът Филип Буков, телевизионните водещи Натали Трифонова и Валери Генов, радиоводещата Надежда Василева, боулинг състезатели. Инициативата поддържа и певицата Керана. Водещ на събитието беше Диляна Попова, а при откриването всички участници бяха приветствани от 19-годишния Боян Вандов – бронзов медалист от съревнование за хора със Синдром на Даун в Аржентина. На шампионата участваха спортисти от ФАФА България и техните родители.

„ Никой не реализира триумф без да признае помощта на другите, тъй като най-голямото знамение на Бог е да дава опция на елементарните хора да вършат невероятни неща! Мили спортни другари, благодарим, че дадохте опция на тези елементарни деца да създадат нещо неизмеримо! “, съобщи Слав Петков, ръководител на ФАФА България, след края на благотворителния боулинг шампионат, провел се през миналия уикенд.

ФАФА България е учредена през 2015 година, а от 2022 година е национална спортна федерация, лицензирана от Министерството на младежта и спорта. В момента част от спортистите на ФАФА България се приготвят за присъединяване в интернационалното съревнование за спортисти със синдром на Даун “Trisome games ”, което ще се организира през март 2024 година в Анталия, Турция. Българската делегация ще включва 10 спортисти, които ще се състезават в 5 спортни дисциплини. Събраните от самодейността средства тази година ще подкрепят подготовката на българите.

„ От основаването си самодейността „ Подай ръка “ поддържа деца със специфични потребности. Партньорството ни с ФАФА България датира от дълго време и сме доста щастливи, че тази година тяхната идея беше припозната от доста наши сътрудници, на които сме същински признателни. „ Подай ръка “ е част от най-голямата ни обществено виновна самодейност, която реализираме под мотото „ Успехът е там, където сме дружно “. Точно това потвърдиха всички, които се забавляваха на пистите на MegaXtreme Bowling и поддържаха Слав Петков и неговите спортисти “, съобщи Диана Йорданова, шеф „ Корпоративни връзки “ на компанията-организатор.

Тази година събитието имаше спортен темперамент. Всички състезатели на пистите на боулинг залата в JoyStation в кв. „ Студентски град “ получиха медали, а най-хубавите в 5-те серии бяха отличени с купи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР