4 причини, поради които възрастните хора трябва да купуват застраховка за дългосрочни грижи

...
Не всеки финансов продукт и услуга, налични в момента, имат
Коментари Харесай

Не всеки финансов продукт и услуга, налични в момента, имат присъща стойност. Както всеки друг продукт, финансовите трябва да се измерват спрямо нуждите, целите и бюджета на индивида. Това може да означава да направите някои болезнени съкращения на някои места, за да освободите място за по-важни типове другаде. Застраховките, например, могат да бъдат както ценни, така и рентабилни. Просто трябва да знаете кои видове си заслужават и кои си струва да пропуснете.

За възрастни хора и много по-възрастни хора това решение придобива допълнително значение. При ограничен бюджет, който често зависи от пенсионни спестявания и социално осигуряване, е от решаващо значение да не прекалявате. Но е също толкова важно да не се оставяте уязвими и незащитени. За щастие застраховката за дългосрочни грижи може да помогне. Тази уникална форма на застраховка, която помага на възрастните хора да плащат за услуги, които тяхната редовна здравна застраховка не би покрила напълно, може да извърви дълъг път, за да направи златните им години безопасни и пълноценни.

Всъщност има множество причини, поради които възрастните хора трябва да купуват застраховка за дългосрочни грижи, някои от които може да са по-малко очевидни от други. Научете повече за вашите опции за застраховка за дългосрочни грижи тук, като получите безплатна ценова оферта.

4 причини, поради които възрастните хора трябва да купуват застраховка за дългосрочни грижи

Ето четири страхотни причини, поради които възрастните хора трябва да купите застраховка за дългосрочни грижи сега.

Вашата редовна застраховка може да не е достатъчна

Здравната застраховка и Medicare може да са достатъчни за широк набор от услуги, но просто може да не са достатъчни . Ако имате нужда от болногледач, който да ви помогне да се изкъпете, да се облечете, да ставате и ставате от леглото или повече, и двата вида покритие вероятно няма да ви помогнат.

Застраховката за дългосрочни грижи може да запълни празнината и да ви помогне да заплатите допълнителни услуги, от които може да се нуждаете. Това може да започне с ежедневни посещения от медицински специалист, но в крайна сметка може да се превърне в грижа на пълен работен ден. Така или иначе, застраховката за дългосрочни грижи може да ви помогне да покриете сметката, която иначе може да сте закъсали да платите изцяло.

Отговорете на няколко лесни въпроса, за да намерите най-добрия застрахователен план за дългосрочни грижи за вас тук сега.

Разходите за дългосрочни грижи са високи

В момента може да сте финансово осигурени, но ако смятате, че ще имате нужда от допълнителни услуги в бъдеще, може да е разумно да действате сега. Това е така, защото разходите за дългосрочни грижи са повишени и е малко вероятно да станат по-евтини в бъдеще. И преместването в съоръжение, което може да осигури тази грижа, може да е извън обсега ви без застраховка, която да ви помогне.

„Средната цена на помощните жилища е 148 долара на ден, което се равнява на 4 500 долара на месец или 54 000 долара на година – в зависимост от държавата ви на пребиваване“, съобщава SeniorLiving.org. Това може да се окаже твърде висока цена, дори ако спестяванията ви са солидни в момента.

Финансите са по-затегнати от обикновено

И шансовете са, че финансите ви са затруднени малко тази година. С упоритата инфлация, която прави всичко - от бензина до хранителните стоки - по-скъпо, и индикатори, че няма да спадне скоро, може да не сте във финансовото състояние, в което бяхте само преди няколко години.

В съчетание с лихвени проценти, които значително оскъпяват вземането на заеми, може да има смисъл да имате застраховка за дългосрочни грижи, която да ви помогне. Всяко малко помага.

За да защитите вашите спестявания

Възрастните хора са работили усилено, за да изградят гнездо, което да оставят на своите близки и бенефициенти. Следователно има смисъл да се направи всичко възможно, за да се запазят тези пари непокътнати за следващото поколение.

Ако нямате застраховка за дългосрочни грижи и откриете, че се нуждаете от грижите, които може да осигури полица, много вероятно ще трябва да се докоснете до парите, които сте планирали да прехвърлите на други. Разбира се, това може да е най-лошият сценарий, но много вероятно може да бъде избегнат с план за застраховка за дългосрочни грижи вместо това.

Разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук, за да научите повече.

Долната линия

Може да изглежда нелогично да платите още една сметка, за да избегнете други в бъдещето. Но за много хора застраховката за дългосрочни грижи може да си струва. Просто пресечете числата, като сравните разходите без план спрямо това, което би струвало с такъв, за да видите колко можете да спестите. И не забравяйте: вашата редовна застраховка може да не е достатъчна. И когато се съпостави с нарастващите разходи за дългосрочни грижи и текущото състояние на икономиката, планът за дългосрочни грижи би могъл да помогне много, като защити вас и вашите спестявания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР