4 предложения за бъдещето на частните над 81 дка на

...
4 предложения за бъдещето на частните над 81 дка на
Коментари Харесай

Частните 81 дка на Гребната – на сесия

4 оферти за бъдещето на частните над 81 дка на Гребната база преглежда на сесия Общинският съвет през днешния ден.

Теренът с повърхност 81 263 кв. метра е частна благосъстоятелност, откакто преди 20 година общината го апортира в смесеното сдружение „ Увеселителен парк “, което изобщо не проработи.

Според Общия организационен проект на Пловдив, утвърден на 24 ноември предходната година, частният терен попада в зона, планувана по настоящите нормативи на Министерство на регионалното развитие за рекреация.

Заради създалото се публично напрежение и поредност от митинги, кметът Здравко Димитров желае от съветниците единодушие да води договаряния със притежателите на терена за вероятно придобиване.

Градоначалникът към този момент организира първичните диалози  с представителите на Тея Инвест АД, които са изразили подготвеност договарянията да продължат, в случай че Общинският съвет реши.

За цени обаче изобщо не е говорено.

Димитров желае договарянията да се водят от работна група, в която да вземат участие и представители на партиите и обединенията в Общинския съвет, определени на сесията.

Резултатите от договарянията ще бъдат импортирани с отчет до локалния парламент, с цел да вземе дефинитивно решение.

Евелин Парасков, ръководител на групата на „ Съюз за Пловдив ” предлага за запазването на зелените площи да се подхващат дейности по изследване на всички благоприятни условия за придобиване на частния парцел – покупко-продажба, подмяна и други, като за тази цел ще се образува комисия.

Съветниците от Демократична България искат да бъде поправена фактическа неточност в Общ устройствен план.

Според тях буквата З е изписана неправилно като Д и затова зона ОЗ, предопределена за озеленяване, попада в проекта като зона за рекреации като ОД.

В дневния ред като първа точка е включено и предлагането на локална гражданска самодейност За парка , подкрепена  от 1179 жители за отчуждаване на частния терен и смяна на неговото предопределение от зона ОД в зона ОЗ /за озеленяване/.

Гражданите участват на сесията с плакати и настоявания теренът да се върне на община Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР