4 пъти по-малък е пътникопотокът в софийското метро в сравнение

...
4 пъти по-малък е пътникопотокът в софийското метро в сравнение
Коментари Харесай

Пътуващите в софийското метро - 4 пъти по-малко, отколкото преди кризата

4 пъти по-малък е пътникопотокът в софийското метро спрямо този отпреди рецесията. Реализираните пътувания в този момент са към 90 000 на ден при 360 000 преди въвеждането на изключителното състояние. Хубавото е, че през последните дни се следи леко оживление. Надявам се наклонността да продължи да се усилва и след няколко месеца да бъде възобновен цялостният пътникопоток. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия шефът на „ Метрополитен “ Стоян Братоев. 

През деня по 3-4 пъти се дезинфекцират повърхностите, до които пасажерите имат достъп. През нощта всички метростанции се мият с машини, в които също се зарежда дезинфектант, поясни той. 

Засилен е и контролът за носенето на маски. През 10 минути по уредбата в метрото се оповестява на пасажерите нуждата от носене на маски и защитни средства. Пускат се и клипове, които приканват към потреблението им. 

По думите му, метровлаковете към този момент се движат в постоянното си разписание, а през юли или август се чака и стартирането на третата линия на метрото.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР