4 от компаниите-сини чипове на Българска фондова борса са избрани

...
4 от компаниите-сини чипове на Българска фондова борса са избрани
Коментари Харесай

4 от сините чипове на БФБ влизат в програма за анализи на ЕБВР

4 от компаниите-сини чипове на Българска фондова борса са определени за присъединяване в Програма за покритие с разбори на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), оповестяват от БФБ.

Компаниите са: Градус, Монбат, Сирма Груп Холдинг и Софарма. Те ще бъдат част от Програмата, която има за цел да усили обществения достъп до капиталови разбори на акции на компании в България, Хърватия, Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения.

Общо 17 компании, листнати на фондовите тържища от шестте страни, са определени за Програмата на база на характерни критерии, създадени от консултанта на Европейска банка за възстановяване и развитие по плана - WOOD & Company.

„ Ние имаме вяра в капацитета на обществените компании и се радваме, че четири от сините ни чипове ще бъдат част от тази значима самодейност на банката. Това е доста добра опция за по-голяма видимост, привличане на вложители и развиване на европейски бизнес хоризонти за динамичните и амбициозни български компании. ", сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ по време на формалния онлайн старт на Програмата.

„ Горди сме да дадем значим принос за слагане на вложенията във витални компании на по-широки основи посредством този план. Това потвърждава, че знанието в действителност е мощ. Тези компании са от решаващо значение за благосъстоянието на европейската стопанска система и в актуалната пандемия е по-важно от всеки път да обезпечат финансирането си. ", добави Ханес Такач, изпълняващ длъжността съпредседател на направление „ Развитие на локалните валутни и финансови пазари " в Европейска банка за възстановяване и развитие.

Програмата се осъществя от WOOD & Company - капиталова банка, профилирана в разрастващите се пазари. Tя е изцяло съобразена с задачите на Плана за деяние на Съюза за финансови пазари на Европейската комисия.

Всички отчети ще бъдат безвъзмездни и обществено налични на новосъздадения уеб страница на Аналитичния Хъб. При старта на Програмата през днешния ден бяха оповестени четири разбора, като следва и останалите да бъдат оповестени през идващите месеци. Общият брой на направените отчети ще бъде минимум пет на компания през двугодишния интервал на самодейността.

Програмата се финансира напълно от Фонда за техническо съдействие на Европейска банка за възстановяване и развитие TaiwanBusiness.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР