4 огромни червени знамена за инвестиране в злато, за които трябва да следите

...
Инвестициите в благородни метали като златото отдавна се смятат за
Коментари Харесай

Инвестициите в благородни метали като златото отдавна се смятат за безопасно убежище за запазване на богатството. Не само, че златото е склонно да запазва стойността си и да расте с течение на времето, но също така може да помогне за хеджиране срещу инфлацията и да намали риска от другите инвестиции във вашето портфолио - поради което толкова много инвеститори се стичат към него по време на периоди на пазарна нестабилност или неравномерно икономическо представяне.

Въпреки това, тъй като търсенето на злато продължава да нараства, нараства и броят на измамите с инвестиране в злато. Тези измами могат да отведат нищо неподозиращите инвеститори по опасен път, което води до значителни финансови загуби. Така че, за да защитите трудно спечелените си пари, е изключително важно да сте наясно с предупредителните признаци на измами с инвестиции в злато. По-долу ще разгледаме как да направите точно това.

Чудите се как може да ви бъде от полза инвестирането в злато? Научете повече с безплатен информационен комплект.

4 огромни червени знамена за инвестиране в злато, за които да следите

Ако планирате да инвестирате в злато, ето някои често срещани червени знамена, на които да внимавате за.

Нерегистрирани или нелицензирани продавачи

Едно от най-значимите червени знамена, когато става въпрос за инвестиране в злато, е работата с нерегистрирани или нелицензирани продавачи. Законните продавачи на злато трябва да бъдат регистрирани в съответните органи и да притежават необходимите лицензи, за да работят законно, така че е изключително важно да проверите идентификационните данни на продавача и да се уверите, че той спазва всички съответни разпоредби, преди да направите каквато и да е инвестиция.

Защо това червен флаг ли е?

Нерегистрираните или нелицензирани продавачи може да не се придържат към индустриалните стандарти, което затруднява доверието в качеството и автентичността на златото, което предлагат. Освен това работата с такива продавачи може да изложи вашата инвестиция на риск от измама или невярно представяне.

Как да се предпазите:

Проверете идентификационните данни на продавача със съответните държавни агенции или финансови регулатори. Проверете за информация на легитимността на продавача от надеждни източници. Монетният двор на САЩ, Бюрото за по-добър бизнес и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) са ценни ресурси за проверка на легитимността на продавача. Винаги работете с утвърдени и уважавани дилъри или институции и избягвайте да работите с продавачи, които не могат да предоставят подходяща документация.

Научете повече за възможностите си за инвестиране в злато тук.

Непоискани оферти

Получаването на непоискани оферти за инвестиране в злато може да бъде друг основен проблем, за който трябва да следите. Независимо дали става въпрос за студени обаждания, имейли или съобщения в социалните медии, към непоисканите оферти трябва да се подхожда предпазливо. Измамниците често използват тактики на силен натиск и фалшиви обещания, за да привлекат инвеститори в измамни схеми и след това да изчезнат, след като средствата бъдат събрани.

Защо това е червен флаг?

Истинските възможности за инвестиране в злато обикновено не идват чрез непоискани оферти. Тези оферти може да включват скрити такси, завишени цени или несъществуващо злато, излагайки инвестиционния ви капитал на риск.

Как да се защитите:

Бъдете скептични към нежеланите оферти и никога не бързайте да правите инвестиция решение. Проучете обстойно офертата и проверете легитимността на компанията или физическото лице, което се свързва с вас.

Липса на собственост върху физическо злато

Инвеститорите трябва да внимават относно възможностите за инвестиране в злато, които не включват действителната собственост върху физически злато. Някои златни инвестиционни измами включват хартиени или цифрови договори без действителна собственост върху физическо злато. Ако инвестицията предлага само обещание за възвръщаемост без физическо златно покритие, това е потенциална измама.

Защо това е червен флаг?

Инвестирането в злато без притежаване на физическия актив може да бъде рисковано, тъй като може да не осигури същото ниво на сигурност и запазване на стойността като притежаването на физическо злато. В някои случаи този тип възможност може да се окаже измамна инвестиция или друг вид схема.

Как да се предпазите:

Изберете инвестиции, които предлагат физическо притежаване на злато или експозиция. Избягвайте схеми които обещават нереалистична възвръщаемост без прозрачно обезпечение във физическо злато. Разберете правилата и условията на вашата инвестиция, включително как и кога можете да получите достъп до вашите физически златни запаси.

Без независими прегледи или препратки

Липса на независими рецензии или препратки е друг червен флаг, за който трябва да внимавате, когато обмисляте инвестиция в злато. Законните инвестиционни възможности трябва да имат опит и препоръки от надеждни източници. И липсата на каквито и да било достоверни препратки може да означава измама.

Защо това е червен флаг?

Без независими прегледи или препратки е предизвикателство да се провери легитимността и ефективността на възможност за инвестиране в злато. Измамниците често действат в сянка, като избягват всякакъв контрол от страна на независими страни.

Как да се предпазите:

Проучете внимателно инвестицията и потърсете независими рецензии или препратки от доверени източници, като финансови публикации или експерти от индустрията .Потърсете препоръки и обратна връзка от други инвеститори, които успешно са участвали в същата възможност за инвестиция. Бъдете внимателни, ако на инвестицията липсва какъвто и да е проверим опит или прозрачност.

Долната линия

Инвестирането в злато може да бъде мъдра стратегия за диверсифициране на вашето портфолио и запазване на богатството, но е от съществено значение да бъдете бдителни и наясно с потенциални измами. Не забравяйте, че няма преки пътища към гарантирано богатство и всяка инвестиция, която обещава бърза, безрискова възвращаемост, трябва да се гледа със скептицизъм. Винаги правете своята надлежна проверка, търсете съвет от финансови специалисти и разчитайте на уважавани източници, когато обмисляте инвестиции в злато. Защитете финансовото си благополучие, като бъдете информирани и внимателни в света на инвестирането в злато.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР