4 нискорискови инвестиции с най-висока възвръщаемост

...
От затварянето на банки и инфлацията до повишенията на лихвите
Коментари Харесай

От затварянето на банки и инфлацията до повишенията на лихвите от Федералния резерв, изглежда е имало безброй икономически събития, променили портфейла през последните няколко години.

Предвид това, много американци сега търсят начини не само да защитят парите си, но и да ги увеличат. И докато традиционните инвестиции като фондовата борса могат да бъдат интелигентни начини за изграждане на богатство, те също идват с рискове – рискове, които мнозина не желаят да поемат в днешната нестабилна икономическа среда.

За щастие има и други опции , неща като депозитни сертификати и спестовни сметки с висока доходност и др. Търсите ли начин с нисък риск да увеличите парите си? Ако е така, полезно е да знаете какво препоръчват експертите.

Започнете, като прегледате опциите си за високодоходни спестявания тук, за да видите колко повече бихте могли да спечелите.

4 нискорискови инвестиции с най-висока възвращаемост

Ето четири начина, по които инвеститорите могат да увеличат парите си с минимален (или никакъв) риск.

Сертификати за депозит

Сертификати за депозит — или Компактдискове — са един интелигентен начин да спечелите солидна норма на възвръщаемост, като същевременно поемате малък риск.

С тях правите първоначална инвестиция в акаунт в CD — такъв с определен срок, обикновено между три месеца и пет години. Докато държите парите в сметката до изтичане на този срок, ще получавате фиксирана лихва върху парите си.

„CD-та чрез банки, застраховани от FDIC, предлагат конкурентни печалби“, казва Лукас Букл, сертифициран финансов плановик в Aspyre. „Типичният едногодишен компактдиск може да предложи ставки от порядъка на 5,25%.“

Стълбовидните компактдискове са друга опция. Това включва закупуване на компактдискове с различни условия, за да се възползвате от по-високите ставки и да поддържате парите си сравнително ликвидни с течение на времето.

„Стълбовидните сертификати за депозити са ефективна нискорискова инвестиционна стратегия“, казва Рей Просперо, партньорски съветник в AdvicePeriod. „Чрез закупуването на компактдискове със зашеметяващи матуритети ви позволява да заключите настоящите по-високи лихвени проценти за по-дългосрочни компактдискове, като предпазвате възвръщаемостта си срещу потенциални бъдещи спадове на лихвените проценти. Тъй като всеки компактдиск в стълбата узрява, вие имате възможност да реинвестирате или да получите достъп до средствата редовно, осигурявайки стабилен поток от доходи."

Разгледайте вашите CD опции тук сега, за да научите повече!

Високодоходни спестовни сметки 

Високодоходни спестовни сметки също са добри начини да увеличите парите си с много малък риск. Въпреки че традиционните спестовни сметки предлагат само 0,42% APY, средно, според FDIC, много онлайн банки предлагат високодоходни сметки с лихви, много по-високи от тези.

„Ако не сте готови да поемете по-голям риск и да се ангажирате с по-дълга, по-неликвидна инвестиция за по-висока възвръщаемост, след това да седите в брой във високодоходна сметка, докато търсите активи, за да увеличите тези пари в дългосрочен план, има много смисъл при днешните лихви, “ казва Кели Ан Уингет, главен изпълнителен директор и основател на Alternative Wealth Partners.

Тя е права: много институции в момента предлагат лихви от 4,50% или повече, според нашите най-добри спестовни сметки с висока доходност.

Държавни ценни книжа

Държавните ценни книжа — които включват облигации, банкноти и съкровищни ​​бонове — отдавна се считат за едни от най-сигурните и най-нискорискови инвестиции, но днес те също имат сравнително висока възвръщаемост.

„За най-добрата инвестиция с нисък риск, която предлага висока възвръщаемост, бих препоръчал ценни книжа на Министерството на финансите на САЩ, които предлагат много по-висока доходност, отколкото в близкото минало“, казва Букл. „Доходността към 1 август за ценни книжа с едногодишен матуритет е около 5,3%. По-дългите матуритети предлагат малко по-ниска доходност, но все пак над 4%.“

Джеф Буш, партньор и инвестиции съветник в Lift Financial, препоръчва подреждане на ценни книжа, както бихте направили при CD стълба - закупуване на различни облигации с разсрочени дати на падеж.

„Това създава постоянен поток от приходи и гъвкавост за реинвестиране“, казва той.

Недвижими имоти 

Въпреки че са необходими по-големи първоначални инвестиции, недвижимите имоти също могат да бъдат вариант с нисък риск и висока възвръщаемост — стига да имате по-дълъг времеви хоризонт. Всъщност, според фирмата за данни CoreLogic, средният собственик на жилище е спечелил огромни $14 300 в собствения капитал на имота си само през 2022 г.

„Когато са закупени на правилната цена и при управляем лихвен процент, недвижимите имоти могат да бъдат страхотна инвестиция за някой, който иска да увеличи парите си в безопасен клас активи“, казва Уингет.

Ключът, както отбелязва Уингет, е получаването на добра цена за имота и изборът на правилното местоположение – такова, където стойностите на жилищата вероятно ще се увеличат през идните години.

Най-лошата инвестиция с нисък риск

Каквото и да правите, не оставяйте допълнителни пари в обикновена разплащателна сметка или традиционна спестовна сметка.

„Ако парите ви са в обикновена спестовна сметка — не такава с висока доходност — в една от големите банки, има вероятност да печелите само 0,01%“, казва Кристофър Джонс, собственик на Spark Wealth Advisors. „При висока инфлация вашите пари губят стойност, като стоят в тези сметки. Има десетки опции, които могат да спечелят 500 пъти по-голяма лихва от тези.“

Започнете със CD или спестовна сметка с висока доходност тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР