4 месеца след инцидентите с бити фенове на Колежа от

...
4 месеца след инцидентите с бити фенове на Колежа от
Коментари Харесай

Ръководството на Ботев проговори за битите фенове от Въльо и въоръженото ОПГ, но почти нищо не каза

4 месеца след случаите с бити почитатели на Колежа от страна на шефове на Ботев Пловдив, от оперативното управление най-сетне проговориха за случая. Въпреки това отговори съвсем не бяха дадени, като на въпросите на публицистите те най-често отвръщаха – „ нямаме информация ” или „ сега тече следствие.
Прочетете още
 На брифинг на управлението на клуба, по тематиката с насилието над почитатели, назначение на лица с престъпно досие  и напрежението в клуба, отговори се чакаха от члена на борда на шефовете Слави Микински, както и от изпълнителният шеф  Алексей Киричек.

Преди въпросите от Микински съобщи, че поради събитията през последните месеци от клуба е трябвало да вземат отношение по отношение на насилието над почитатели и заради това са излезли с позиция. На въпрос за какво до момента такава не са създали по отношение на случаите от 2 и 3 ноември, когато почитатели са били бити и принуждавани от шефове на клуба, Микински съобщи:

„ Инцидентът, за който говорите се е случил ноември месец. До този миг публично никой не се е обръщал към Ботев Пловдив, да ни осведоми или да изиска фрагменти. Записите, които са  ни желани са били показани на способените органи. Чакаме резултатите от това следствие ”, съобщи членът на борда на шефовете. Той добави, че няма двойствено отношение към почитателите, тъй като Велизар Цолакидис се е свързал с клуба, сега, в който се е случил случаят.

„ Доколкото знам няма фрагменти с посягане от други лица. Имаме повече от 160 камери, които работят 24 часа, като генерират голям размер информация. Пазим ги не по-дълго то 4-5 седмици. Каквото е поискано е показано ”, сподели Микински. Относно записът със чиновник от лятото, юристът съобщи, че тогава Божидар Караджов е желал записите, тъй като е мислил да подаде тъжба, само че по-късно се е отказал, което било негово персонално решение.

Тук изникват въпросите, тъй като никой в клуба не си е направил труда да огледа фрагментите с бити почитатели на 2 и 3 ноември, в случай, че те са „ научили за случая от медиите ”.  Това значи ли, че управлението на клуба нехае за част от почитателите, или просто са опитвали да прикрият нещо?

„ Ако този въпрос ни го бяхте сложили ноември месец, а не 3 месеца по-късно, щяхме да ги представим.  Технически няма по какъв начин да  ги съхраняваме ”, сподели още Микински. Още ноември месец TrafficNews писа са въпросните произшествия.

Другата тематика, обвързвана с задържаните Въльо Петров и Милен Стоянов, които са с непрекъсната мярка за неотклонение – „ задържане под стража ”, Микински дефинира назначението им като „ не положително ”.

„ Въпросните лица, които са били задържани, и към миг тече следствие,  бяха назначени  да дават отговор за охранителната активност на стадиона  и базата в Коматево. След дълъг разбор, взехме решение  охранителната активност да бъде преструктурирана, като нашето разбиране бе да е  вътре в клуба. С тази цел търсихме хора, които имат опит с охранителна активност  и да я  развиват - не винаги  желанията и решенията са верни. В случая се случиха арестите. Доколкото  съм осведомен те не са за дейности като чиновници на Ботев Пловдив. В момента тече следствие, в случай че бъдат приети за отговорни ще си понесат следствието. Очевидно ще търсим други решения, те не са нашите хората ”, сподели още веднъж Микински.

На различен въпрос как  човек с толкоз дебело досие бива назначен  на виновен пост в клуба, членът на Борда на шефовете още веднъж съобщи, че няма информация и не е виждал досието. Той съобщи, че Въльо Петров и Милен Стоянов са били назначени от „ оперативното управление ”.

Въпросното оперативно управление бе на два метра от Микенски, който бе повече от сбит и не отговори на нито един от въпросите.

„ Чух какво отговори Микенски  Не мога да прибавя изключително доста,  в момента тече следствие ”, сподели Алексей Киричек.

Така всичките въпроси, които се задаваха, още веднъж не получиха своите отговори от управление на отбора, а плахи бележки към случаите.

Повече по тематиката:



 

Повече по тематиката:

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР