4 месеца извънредно положение на Лесбос обяви от днес със

...
4 месеца извънредно положение на Лесбос обяви от днес със
Коментари Харесай

Извънредно положение за 4 месеца на Лесбос заради пожара

4 месеца изключително състояние на Лесбос разгласи от през днешния ден със своя заповед заместник-министърът по гражданска отбрана и ръководство на рецесии Никос Хардалиас след решение на основния секретар на гражданската отбрана Василис Папагеоргиу.
Причината е, че тази нощ съвсем изцяло унищожи бежанският лагер, където живят близо 13 000 бежанци и мигранти, оповестява АНА-МПА. 
 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос 6-годишно момиче почина при пожар в лагера Мория на Лесбос
Шестгодишно дете почина в понеделник при пожар в претъпкания мигрантски лагер на гръцкия остров Лесбос, оповестиха чиновници. Местен слу...
Как наподобява той можете да видите.
Основната версия за пожара е конфликти с мигранти след открити 35 инфектирани с ковид в лагера.
За момента няма данни за жертви.
За острова отпътуват министрите на вътрешните работи и на миграцията Тасос Теодорикакос и Нотис Митаракис, както и ръководителят на националната работа за публично здраве Панайотис Аркуманеас, които ще се срещнат със обстановката на място в административния център на острова Митилини.
 Мигранти стачкуват против неприятните условия в лагера Мория Мигранти стачкуват против неприятните условия в лагера Мория
Мигранти, на остров Лесбос стачкуват против ужасните условия в бежанския лагер Мория и бавните процедури за обработката на документите...
Малко по-рано отчасти бяха в Мория. Оставащите 400 непридружавани деца-бежанци, които към момента са настанени там ще бъдат неотложно трансферирани в континенталната част на Гърция с финансиране от Европейската комисия, съобщи гръцката телевизия Скай.
В обява в Туитър европейският комисар по миграцията Илва Йохансон написа, че към този момент е контрактувано финансиране за преместването.
От Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците показват угриженост за настанените там 12 000 претенденти за леговище, измежду които над 4000 деца, както и представители на други уязвими групи, измежду които 407 деца без компаньон, бременни дами и възрастни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР