4-месечните лъвчета Масуд и Терез да бъдат дарени на зоопарка

...
4-месечните лъвчета Масуд и Терез да бъдат дарени на зоопарка
Коментари Харесай

Разградските общинари пак пратиха двете лъвчета в Пазарджик

4-месечните лъвчета Масуд и Терез да бъдат дарени на зоопарка в Пазарджик, а три други лъва – 3-годишният Асен и старата лъвска двойка, да се дават също посредством подаяние на Спасителния център за огромни котки в Холандия. Това реши през днешния ден Общинският съвет в Разград при прегласуването на върнатото от регионалния шеф решение от декември предходната година за дребните лъвчета, съобщи.

Решението за бъдещето на Масуд и Терез бе доказано с допълнението за другите три лъва по предложение на общинския консултант от „Кауза Разград“ Божинел Христов. В плана за новата точка в докладната бележка, утвърдена от Общинския съвет, трите животни бяха изброени поименно – Асен, Рая и Пилко. Последният е 12-годишният лъв Хектор, който се водел писмено по друг метод и с едното, и с другото име, сподели кметът Валентин Василев след съвещанието.

Докладната бележка на самостоятелния общински консултант Милена Орешкова и петте лъва да бъдат дарени на Холандския избавителен център бе втора по ред и беше прегледана, макар към този момент взетото решение със същия предмет на предписание. По нея по-голямата част от съветниците гласоподаваха срещу.

„Тъй като сесията бе по прегласуване на върнато от регионалния шеф решение, днешният акт не може да бъде оспорван по същия ред, а единствено пред съда“, изясни ръководителят на Общинския съвет Стоян Димитров. От Спасителния център в Холандия през декември предходната година постъпи искане да му бъдат дарени три лъва, благосъстоятелност на Община Разград – Асен и двете дребни лъвчета, а не предоставените му с днешното решение най-възрастни разградски лъвове 12-годишните Рая и Хектор, наименуван в решението Пилко.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР