4 лица са привлечени към наказателна отговорност във връзка със

...
4 лица са привлечени към наказателна отговорност във връзка със
Коментари Харесай

Софийската районна прокуратура: 4 лица са привлечени към отговорност за полицейското насилие

4 лица са привлечени към наказателна отговорност във връзка със случая на полицейско принуждение по време на митингите от предходната година. Това се споделя в известие на Софийска районна прокуратура.

Досъдебното произвеждане е формирано за закононарушение по чл.131, ал.1, т.2 по отношение на чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс. Разследването се организира от следовател от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Към наказателна отговорност са привлечени 4 лица, които все още на действието са били чиновници на Министерство на вътрешните работи. По делото са осъществени голям брой дейности по следствието. По реда на Наказателно-процесуален кодекс е привързан запис от охранителна камера, разказан в медиите като " под колоните на Министерски съвет “. Записът е проучен от специалисти от Столична дирекция на вътрешните работи по назначената и направена видео – техническа експертиза. Същият, както и експертизата като прийом на доказване, са част от доказателствения материал по досъдебното произвеждане и се подчиняват на общите правила на Наказателно-процесуален кодекс. Такъв е регламентираният от процесуалния закон ред, използван за стотици каузи, следени от СРП, а и от всички прокуратури в страната.

Винаги когато са налице видео или различен тип записи от голяма важност за откриване на обективната истина по обещано наказателно произвеждане, същите се приобщават и изследват експертно по планувания в Наказателно-процесуален кодекс ред. Органите на досъдебното произвеждане в рамките на своята подготвеност са длъжни да вземат всички ограничения, с цел да обезпечат разкриването на обективната истина по реда и със средствата на Наказателно-процесуален кодекс, което е и един от главните правила на наказателния развой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР