4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да й бъде

...
4-годишно момиченце се нуждае от средства, за да й бъде
Коментари Харесай

Зов за помощ! 4-годишно момиченце се нуждае от трансплантация на стволови клетки

4-годишно момиченце се нуждае от средства, с цел да й бъде направена трансплантация на стволови кафези в Сърбия. До края на лятото фамилията на Добромира Недкова би трябвало да обезпечи малко над 88 000 лв. за лекуване на щерка си.
Малката Доби се ражда с зараза на кръвта и висок билирубин (желязо), който поврежда мозъка й. Заради заболяването умствената й интензивност е като на дете на 8 месеца.
Процедурите, които ще се извършат от доктор Джихан Абазович в клиниката в Нови Сад, са ярък лъч, който активизира фамилията да потърси помощ. Манипулациите би трябвало да се случат в три поредни месеца без спиране, само че сумата е непостижима за фамилията, в което работи единствено единият родител. Майката е отдадена на грижите за дребната Доби, която не може да се обслужва сама. Усмихнатото дете е с 80% ТЕЛК от шестия месец след раждането си. Голямата вяра за фамилията идва от думите на доктор Абазович, че Доби ще проговори незабавно след втората процедура.
"Няма родител, който да не направи всичко по-силите си детето му да се излекува. Дори да има 1% вяра, ние ще се борим. С това лекуване Доби ще има действителен късмет да успее да управлява физиологичните си потребности, да приказва, да се храни сама, да се облича. Вярвам, че ще стартира да се учи от връстниците си и ще успее да навакса с всичко пропуснато ", споделя с вяра Кремена Колева, майка на Доби.
Родителите на Доби изричат признателност към всички, които досега са помогнали и са взели участие в иниацивите за набиране на средства. Към момента са събрани близо 14 000 лева В Културен център "Морско казино " в Бургас е сложена дарителска кутия за всеки, който желае да помогне. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт.

Ако желаете да помогнете на Доби, може да го извършите по следния метод:
Дарителска сметка: Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР