4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от

...
4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от
Коментари Харесай

4-годишната пианистка от Бургас ще свири в две от най-прочутите концертни зали

4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света - " Карнеги хол " в Ню Йорки и " Роял Албърт хол " в Лондон. Възпитаничката на " Музикална работилница Веселина " в Бургас свири единствено от осем месеца и към този момент е с призове от шест български и интернационалните състезанието.

Бургас

Чаровна, цялостна с сила и разностранни гении. Играе балет, тренира тенис и свири на пиано. Не застава на едно място. Това е Елизабет Иванова.
Милена Иванова, майка: Тя се забавлява и свири, когато пожелае, само че в случай че я остави човек, може да не слезе от пианото.
Само за осем месеца Елизабет се е срещнала с пианото и е взела участие в шест състезанието, двата от които интернационалните. Именно те ѝ обезпечават присъединяване в концертите на лауреатите в " Карнеги хол " в Ню Йорк през октомври тази година и в лондонския " Роял Албърт хол " през април 2019.

Веселина Колева, учител по пиано: Абсолютна музикална памет, чете ноти на двата ключа, от всички октави ги знае, никакъв проблем. Просто е доста мъничка и имаме още проблем с концентрацията.Стоян Иванов, татко: Има едно терзание изначало, само че то е за елементи от секундата и по-късно всичко е обикновено, просто игра.
Междувременно Елизабет, която тръгнала на уроци по пиано на 3 години и 8 месеца, към този момент има покана от 200-годишния " Университет за музика и театрални изкуства " във Виена в специфичния клас за даровити деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР