4 души загинаха при отделни самолетни катастрофи преди голямо авиошоу в Ошкош, Уисконсин

...
Четирима души загинаха, а двама бяха ранени, след като два
Коментари Харесай

Четирима души загинаха, а двама бяха ранени, след като два самолета се сблъскаха във въздуха, а друг се разби в езеро в събота малко преди авиошоу на голяма авиационна конференция в Ошкош, Уисконсин, съобщиха властите.

Двама души загинаха, когато северноамерикански Т-6, ретро военен учебен кораб, се разби около 9 сутринта в езерото Уинебаго, според бреговата охрана, която извади телата на двамата души на борда в събота вечер.

Самолетът се е спуснал бързо от височина около 3000 фута, каза бреговата охрана. Няколко агенции, включително пожарната служба в Ошкош и бреговата охрана, реагираха на катастрофата, според изявление на Асоциацията за експериментални самолети, която организира годишната конвенция на AirVenture.

 Конвенцията AirVenture е многодневно събитие. class= Конвенцията AirVenture е многодневно събитие. WLUK

Двама души загинаха при отделна катастрофа в събота около обяд, когато хеликоптер RotorWay 162F и жирокоптер ELA 10 Eclipse се сблъскаха във въздуха. Инцидентът е станал в район на регионалното летище Wittman, определен за събитието, съобщиха организаторите.

Жирокоптерите изглеждат като малки хеликоптери, но витлата им се въртят естествено, без помощта на двигател.

Двама души, пострадали при инцидента, са транспортирани в местна болница и са в стабилно състояние, се казва в съобщението.

Не е ясно кои жертви са били на кой самолет, но организаторите на събитието казаха, че хеликоптерът и жирокоптерът са принадлежали на присъстващите на събитието и не са участвали в авиошоуто.

Властите не съобщават имената на хората, загинали и при двата инцидента, в очакване на известие от роднини.

Авиошоуто започна около 14:45 часа. след кратко забавяне, съобщиха организаторите.

 Първите реагиращи са заснети на събитието AirVenture в Ошкош, Уисконсин, в събота. class= Първите реагиращи са заснети на събитието AirVenture в Ошкош, Уисконсин, в събота. WLUK

Конвенцията AirVenture е многодневно събитие, включващо въздушни шоута, лагери за летене и фойерверки. Той може да се похвали с „най-високата концентрация на самолети в света“.

Организаторите публикуваха насоки от Федералната авиационна администрация за участниците, които планират да летят със самолет на фестивала. Националният съвет по безопасност на транспорта съобщи, че изпраща следовател, който да започне да установява причините и за двете катастрофи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР