4 души са загинали при катастрофи в област Монтана през

...
4 души са загинали при катастрофи в област Монтана през
Коментари Харесай

Черна статистика! 4 трупа окървавиха пътищата в Монтанско през април

4 души са починали при произшествия в област Монтана през април, сочат данните от доклада на Министерство на вътрешните работи.
През месеца са станали 77 пътно-транспортни катастрофи, от които 20 тежки. При случаите на пътя са ранени 21 индивида. В съпоставяне със същия месец на миналата година, случаите са били с 22 повече, починалите с 3-ма по-малко, ранените с 2 по-малко.
През месеца са открити 2678 нарушавания на Закона за придвижването по пътищата, от които към половината - 1700, са нарушавания на скоростните режими. При контролната си активност чиновниците на Пътна полиция са съставили 323 акта и са наложили 586 санкции с фиш.
Броят на глобените водачи за неспазване на преимущество, знаци и сигнали е 183. За нередовни пътни документи са санкционирани 126 извършители. За погрешно прекъсване и паркиране - 96, за неизползване на предпазни колани и каски - 90, за ръководство на техническо неизправно МПС - 43, за неправилни маневри - 20. Заловени са 14 водачи, използвали алкохол; 4 водачи, използвали опиати, и 18 неправоспособни водачи. Без застраховка „ Гражданска отговорност” са се движили 10 водача. При контрола на пътя са санкционирани 7 водачи, ползващи мобилни телефони по време на шофиране и 4 пешеходци, нарушили разпоредбите за придвижване по пътищата. 30 шофьорски книжки са краткотрайно отнети за разнообразни нарушавания, на 21 пътни транспортни средства е прекъсната регистрацията, а 3 возила са краткотрайно спрени от придвижване. През месеца са извършени 20 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР