4 часа и 51 минути бяха необходими на Рафаел Надал

...
4 часа и 51 минути бяха необходими на Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал за четвърти път спечели US Open

4 часа и 51 минути бяха нужни на Рафаел Надал за 19-ия успех в ”Големия шлем ”, откакто преодоля ожесточената опозиция на Даниил Медведев със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 на най-голямата тенис сцена в света - ”Артър Аш ”.
Матадора за четвърти път в кариерата си печели US Open, като дуелът бе изпълнен не просто с драма, само че с куп качествени и разнородни отигравания, както и много обрати, означи Спортал. бг.

Надал имаше спешни моменти само в първия си сервис-гейм в сета, само че отрази брейк-бол и оттова нататък наложи волята си над Медведев. Руснакът съумя да отрази четири точки за пробив при 1:2 закъснение, само че в идващото си подаване към този момент трябваше да преклони глава пред непоколебимия конкурент. 7:5, 6:3 за 1 час и 51 минути игра.
Медведев отхвърли да се съобщи в третия сет и откакто отрази основни точки за пробив в края му, заигра в действителност величествено зад главната линия и си заслужи спечелването на частта с безапелационен пробив за 5:7 след 2 часа и 55 минути игра.

Немислимото допреди към час игра се случи след невероятни ретури на Медведев и нова проява на нервно напрежение от страна на Рафа. В устрема си да завоюва за следващ път бързо сервис-гейма си, той беше прибързан и позволи няколко непредизвикани неточности, а превъзходен ретур-уинър даде обезпечи сета на руснака - 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 за 3 часа и 48 минути игра.

Рафа осъществя третата си шампионска точка и в последна сметка сподели повече непреклонност, с цел да преодолее Медведев и да прегърне за четвърти път купата от US Open.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР