4 автомобила са конфискувани в Кюстендилска област, след като влязоха

...
4 автомобила са конфискувани в Кюстендилска област, след като влязоха
Коментари Харесай

КАТ в действие: В Кюстендилско отнеха 4 коли на пияни шофьори, една - във Велико Търново

4 автомобила са иззети в Кюстендилска област, откакто влязоха в действие промени в закона за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, съобщи  началникът на КАТ-Пътна полиция основен контрольор Радослав Боюклийски, написа БНР.

И четирите случая са предадени на прокуратурата.

Буквално в първите минути след влизане на измененията в 0 часа на 7 август в региона на гр. Рила е спрян и открит лидер с приложимост на алкохол над избраните равнища. В идващите дни има още три такива случая, заяви гл. контрольор Радослав Боюклийски.

Припомняме, с влизането в действие от през вчерашния ден на промени в Наказателен кодекс към този момент се конфискуват колите на водачи, които карат с над 1,2 промила алкохол или под въздействието на опиати.

Полицията във Велико Търново също лиши автомобила на недееспособен и пийнал лидер.

" Лице, което не спря на подаден сигнал за прекъсване, проследен от наши чиновници. " Наби се " в равнища към село Беляковец, там затъна в калта, беше открит с алкохол, недееспособен ".

Реакцията на водачите за новите по-драстични законови ограничения пред БНР е разнопосочна.

" Смятам, че не са правилни, тъй като един тип вие сте отговорен, без да е потвърдено това нещо. Или излиза на момента, не може да се чака три, четири или шест месеца до момента в който излезе анализът на кръвта ", сподели един от тестваните.

" Особено, когато лидерът не е притежател на автомобила, ще докара до огромни затруднения. Кой ще я дефинира тази равноценност на санкцията или ще затрупваме движимостите лица с пазарни оценки, или застрахователите ще печелят от тази работа. Пак недомислица, съгласно мен ", безапелационна бе дама зад кормилото.

" Според мен е в добра посока това нещо. Надали ще спре пияни и дрогирани да карат, само че ще има огромно ограничаване ", безапелационен е различен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР