4,5 млн.лева ще бъдат върнати от бенефициентите на европари за

...
4,5 млн.лева ще бъдат върнати от бенефициентите на европари за
Коментари Харесай

Връщат 4,5 млн.лева от къщи за гости менте

4,5 млн.лева ще бъдат върнати от бенефициентите на европари за създаване на къщи за посетители. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред бТВ. Санкцията е против тези къщи, които не са употребявани по предопределение.

„ Бяха тествани всички къщи за посетители, останали в мониторингов интервал, плюс 7 къщи по сигнал. 15 са къщите за посетители, за които считаме, че не се употребяват по предопределение “, съобщи Танева. По думите й, къщите за посетители на кметовете на Долна Баня и на Луковит също са тествани, само че се оказало, че там се одобряват гости. „ Там имаше други нарушавания, тъй че ще им се удържат към 10-15% от дотациите ", добави Танева.

Тя посочи, че всички данни ще бъдат предадени на прокуратурата. Бившият зам.министър Александър Манолев пък ще би трябвало да върне 100% от дотацията. „ Доброволно има върнати 700 хиляди Всичко останало е обект на правосъдни каузи “, разяснява министърът. " Двама чиновници на Държавна фирма " Земеделие " бяха свързани две къщи за посетители. Оказа се, че тези къщи за посетители работят по предопределение. Ще има санкции за чиновниците по общото право ", сподели още Танева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР