3948 са освободените паркоместа от 2008 г. до днес, след

...
3948 са освободените паркоместа от 2008 г. до днес, след
Коментари Харесай

Близо 4000 гниещи коли са премахнати от улиците на Бургас за 10 години!

3948 са освободените паркоместа от 2008 година до през днешния ден, след подхванати дейности от чиновници на Община Бургас. Това излиза наяве от отговор на запитване на общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев, които повдигнаха тематиката за старите коли, които заемат места в града.

До месец септември т.г. освободените места от моторни транспортни средства, които не са в придвижване, са 313, като още 100 към този момент са в процедура по унищожаване.

От отдел " Контрол и административно-наказателна активност по запазване на околната среда “ прецизират, че правят ежедневни инспекции за изоставени коли. Също по този начин ревизират и сигнали на жители. Всеки бургазлия може да заяви за подобен автомобил.

Целият развой, от определяне на излязло от приложимост моторно транспортно средство до неговото наложително пренасяне в център за разкомплектоване, изисква спазването на законови процедури и периоди. Те не могат да бъдат нарушавани и постоянно са с дълготрайност от 9 до 12 месеца.

Калояна Живкова и Димчо Грудев упорстват за още по-засилен надзор от старана на общинските чиновници, защото проблемите с паркирането в някои от бургаските комплекси е извънредно тежък.

Само през последните месеци Община Бургас построи няколко нови безвъзмездни паркинги в оживени зони, само че обстановката с паркирането към момента е комплицирана.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР