390 000 бройлери от птицевъдна ферма край Хасково ще бъдат

...
390 000 бройлери от птицевъдна ферма край Хасково ще бъдат
Коментари Харесай

Умъртвяват 390 000 кокошки заради огнище на птичи грип

390 000 бройлери от птицевъдна плантация край Хасково ще бъдат умъртвени поради установено огнище на птичи грип. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.

От БАБГ са установили огнище на Инфлуенца А (грип) в птицевъден обект за развъждане на бройлери в село Войводово, област Хасково. В стопанството се отглеждат към 390 000 птици. С цел ограничение на болестта и недопускане на неговото разпространяване, ще бъдат подхванати дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обекта.

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона, в която попадат селата от община Хасково-Войводово, Манастир и Конуш. В 10-километровата следена зона са селата Стамболийски, Малево, Книжовник, Долно Войводино, Орлово, Долно Големанци, Мандра, Козлец, Текето, Гълъбец, Тракиец и Въгларово от община Хасково.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици, както и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обекта.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР