39% от анкетираните българи не са чули, видели или присъствали

...
39% от анкетираните българи не са чули, видели или присъствали
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Българите приемат за нормално политиците „да почерпят” преди избори

39% от интервюираните българи не са чули, видели или участвали на демонстрация, обвързвана с идните локални избори и националния референдум. Това сподели в студиото на bTV Боряна Димитрова от „ Алфа Рисърч ”. Тя зададе въпроса по какъв начин хората ще създадат освен това състояние осведомен избор. Според нея, провежданите две акции си пречат една на друга, заглушават се и си пречат. „ Нямаме необятно отразяване на тематиката за националния референдум, тя не е призната като идея от нито една политическа мощ, това е странно”, счита социоложката.

Димитрова уточни, че е обезпокоително слагането в челото от интервюираните провежданите от локални предприемачи и авторитетни фигури акции по отношение на изборите. „ това демонстрира,че при невисок % присъединяване на напред във времето ще излезе купеният или корпоративния вот”, предвижда тя.

Според нея, много обезпокоително е, че при хората с най-нисък обществен статус процентът на тези, които считат за обикновено да бъдат „ почерпени” от политиците и претендентите преди избори, без значение дали става дума за пари на ръка или за други форми като екскурзии, безвъзмездни дърва или просто запазването им на работа. „ Става дума за 30-40% от хората от тези пластове, до момента в който при по-образованите този % е много по-нисък”, твърди Димитрова. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР