39-годишният Добромир Ив. от Плевен е предаден на съд с

...
39-годишният Добромир Ив. от Плевен е предаден на съд с
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви ги върши този татуист във Варна

39-годишният Добромир Ив. от Плевен е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир, представляващ рисков рецидив - закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс. Отнетите със мощ движимости при грабежа са на стойност над 2000 лв.. В момента подсъдимият се намира във варненския затвор, където изтърпява ефикасна присъда за друго закононарушение. Съдебното минало на Добромир е щедро. Зад гърба си той има изтърпени присъди по 20 наказателни производства.

Роденият в Димитровград 39-годишен мъж заживял във Варна преди четири години. Занимавал се правене на татуировки и бил добре прочут на органите на реда поради честите си незаконни прояви. На 15 септември 2017 година при изискванията на рисков рецидив Добромир се възползвал от положението на мъж, очевидно пийнал, като му лишил мъжка чанта с мобилен телефон, СИМ-карта и 1800 лв.. Според съдебно-оценителната експертиза отнетото със мощ е на стойност 2075 лв.. Веднага, откакто направил грабежа, подсъдимият изхвърлил чантата, като задържал мобилния телефон и персоналната карта на ограбения варненец. По-късно продал на неустановено по делото лице мобилното устройство.
След разриването и уличаването му като причинител на грабежа, Добромир намерил и върнал телефона " LG magma " и персоналната карта на жертвата, като телефонът бил със строшен екран. Според заключението на назначената по делото съдебно-психиатрична експертиза той страда от синдром на взаимозависимост към алкохол и е привързан към опиати.

Предстои делото против Добромир Ив. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Грабежът, представляващ рисков рецидив, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР