39-годишен турист оцеля по чудо след като въжето му се

...
39-годишен турист оцеля по чудо след като въжето му се
Коментари Харесай

Турист оцеля по чудо след фатално бънджи в Тайланд

39-годишен екскурзиант оцеля по знамение откакто въжето му се скъса по време на бънджи скок в Тайланд.

Инцидентът става през януари, само че едвам в този момент мъжът, представящ се като Майк от Хонконг, намира храброст да опише историята си пред CNN.

Търсачът на мощни чувства е на отмора в Патая и взема решение да скочи с бънджи от платформа с височина 10 етажа. Точно по време на скока обаче, въжето се къса, а единственото, което избавя екскурзианта, е че пада във воден басейн.

" Приземих се на дъното на басейна от лявата си страна, тъй че там пострадванията бяха по-сериозни ", споделя той и добавя, че след удара, целият е в синини и пострадвания. " Сякаш някой ме беше пребил доста неприятно. "

Свидетели на рухването са неговите другари, с които по-рано се забавляват и с други рискови прекарвания като сафари в приключенския парк Changthai Thappraya, където се случва случаят. Разположен в северозападната част на град Патая, паркът предлага разнообразни интензивности като бънджи скокове, втурване по въжена линия и пукотевица с пушка.

Майк споделя, че в началото желал единствено да тества стрелбището, само че откакто приятелите му го убеждават, събира храброст да скочи с бънджи.

" Беше доста високо, по тази причина затворих очи. Представях си по какъв начин се спускам надолу и мислех да ги отворя още веднъж, когато отскоча. Но не се случи тъкмо по този начин. Усетих, че нещо става и когато отворих очи, разбрах, че въжето се е скъсало и съм заобиколен от вода. ", споделя Майк.

Като по знамение той съумява да се изтласка от дъното на басейна и да изплува, макар че краката му към момента са вързани с долната част на скъсаното бънджи въже. Майк е уверен, че е оживял с помощта на умеенето си да плува доста добре.

Туристът добавя, че паркът е възстановил цената на цената за бънджи скока му и е покрил всички разходи за медицинските прегледи и проучвания.

Управителят на парка удостовери за случая, само че съобщи, че това се случва за първи път.

" След като въжето се скъса, нашият личен състав незабавно извади мъжа от водата и го попита дали е добре. Имаше пострадвания и по тази причина го закарахме в болничното заведение. ", споделя той пред CNN.

Допълва обаче, че потърпевшият е подписал декларация за лична отговорност преди да скочи и изпраща до медията фотография на документа както и разписките от покритите разходи за лекуване.

" Нашите чиновници му обясниха, че при положение на случай, компанията ще компенсира медицинските сметки. Но клиентът не може да изиска обезщетение за различен тип разноски ", споделя мъжът.

Паркът е подготвен да заплати всички спомагателни директни медицински разноски в Хонконг, в случай че бъдат предоставени разписки за такива.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР