''Един патрон не е отишъл за Украйна, докато аз бях

...
''Един патрон не е отишъл за Украйна, докато аз бях
Коментари Харесай

България е изнесла оръжие за 2.3 млрд. евро от януари до август

''Един патрон не е отишъл за Украйна, до момента в който аз бях министър на стопанската система!'', разгласи Корнелия Нинова. Следвайте " Гласове " в
Въоръжение за малко повече от 2.3 милиарда евро е изнесла България от януари до август 2022 година. От 2 август до 24 октомври са дадени позволения за експорт на оръжие и муниции за общо 1 395 862 000. Износът е за над 50 страни по света.

Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на парламентарен надзор на въпрос от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че около изпращането на оръжия в Украйна " настъпила нервност ". Тя за следващ път повтори, че не е изпращала оръжие за Украйна в качеството си на министър на стопанската система.
" След встъпването ми в служба бе извършено съвещание на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване, като единствено на съвещанието на 12 август, бяха изпратени оръжия и изделия на стойност - 852 283 860 евро. Общият брой на заявки, гледани на съвещанието, са 255. За интервала от 1 януари - 2 август цената на изпратените оръжия е 2 312 610 827 евро ", сподели от трибуната на Народното събрание министър Стоянов.
Нинова го попита каква е политиката на служебното държавно управление по този въпрос. " Конкретно какъв брой съвещания са провели от Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо унищожение досега? На каква стойност са прехвърлянията и за кои страни са? Каква е политиката на служебното държавно управление по износа, вноса на оръжие и произведения с двойна приложимост? ", попита тя.

Никола Стоянов отговори, че за три месеца - от 2 август до 1 ноември тази година, когато е постъпило запитването на Нинова в министерството, са били извършени общо 4 съвещания. По думите му издадените разрешния за експорт са за общо 50 страни - измежду тях да Австрия, Уганда, Индия, Германия, Полша, Хърватия и Азербайджан. От 2 август до 24 октомври за Полша за позволени покупко-продажби на стойност 568 млн. евро като част от покупко-продажбите са от предходното държавно управление, каза Никола Стоянов.
По време на работа на предходното постоянно държавно управление е позволен експорт за Румъния на стойност 250 млн. евро на специфична продукция, а по време на служебното държавно управление - за 127 млн. евро.
По отношение на политиката на служебното държавно управление по износа на оръжия и произведения с двойна приложимост Стоянов съобщи, че тя е виновна, поредна и в съответсвие с двустранните договорености за експортния надзор, както и в синхрон с наложените интернационалните наказания.
" Не чаках тук в Народното събрание да хитрувате на дребно - 4 съвещания до 1 ноември ми казахте, а в този момент сме 20 декември. Къде ви се губи един месец? Обемът като сума на износа отчитате от 2 август. До 24 октомври. Два месеца не ги отчитате тук пред Народното събрание, евентуално, с цел да не разкриете същинския модел на изнесеното ", сподели Корнелия Нинова.
Стоянов отговори, че той дава тази информация, тъй като дава отговор на въпроса все още, в който той е бил заложен. Той добави, че по време на постоянния кабинет за Румъния са били изпратени оръжия за 250 млн. евро. По време на служебното управлени за Румъния е изпратено въоръжение  за 127 млн. евро, сподели още служебният министър на промишлеността Никола Стоянов.
" Аз съм уволнявала Никола Стоянов заради подозрения за корупция, а Радев го хвърли на всички служби, с цел да изрови нещо. Е, осем месеца не изрови нищо. Това е тъй като няма нищо! Един патрон не е отишъл за Украйна, до момента в който аз бях министър на стопанската система! ", разгласи Корнелия Нинова.
 
Източник: Ружа Райчева,
 
 
 
20 Дек 202282919 Дек 2022209818 Дек 2022373017 Дек 202279116 Дек 202248215 Дек 2022122КоментариСкоро ще ги оформят като вноска за самолети за САЩ21 Дек 2022 9:47ч.
А може и някой от по-старите самолетоносачи да вземем
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Fuckgeu21 Дек 2022 10:53ч.
А някой ще каже ли къде са парите?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Георги21 Дек 2022 9:51ч.
Изключително нагла приятелка! Разсипа партия с над вековна история за 2-3 години. Вече няма ЛЯВО! Подкрепяше Борисов през последните 7 години от царуването му. Мъкнеше по 50 000 симпатизанти на Бузлуджа, а не изкара 2-3000, когато му се клатеха краката. Подкрепяше го скрито и парламентарно. Нета е цялостен със фотоси и видеа с БГ оръжие в Украйна, самите укри се хвалят с това, нашта крава едно си знай. Лъже най-безпардонно! А сега се прави на пацифистка, тъй като и с нея и без нея... керванът си върви към пропаста, а тя желае да инкасира гласовете на късопаметните простаци в идните избори. Какво очаквате от вуйна, чиито наследник работи в Goldman & Sacks? От туй по-дълбока страна, здраве му кажи!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стига и ти...21 Дек 2022 10:50ч.
3 милиона българи отпътуваха по света. Да работят. И работят, кой където успее - с гения и качествата си. Не разчитат на поддръжка от сънародниците си, тъй като такава няма, всеки гледа самичък себе си, такива хорица сме, и у нас, и в чужбина. Синът и като е в положение - обучение и потенциал - да си откри работа по специалността си - да работи. Някой сърдеше ли се на С. Дянков, че е учил и работил където е работил? На Мика Зайкова държи ли някой сметка къде живее/работи синът и? Да не мислиш, че Нинова знае нещо от това което той там работи, или пък синът и в ежедневната си битка за оцеляване отвъд има време да и въздейства какви политики да организира в Българска социалистическа партия... И най-правилно е да не се намесват децата и фамилиите. Дори безскрупулната италианска мафия изповядва подобен принцип, а ние ще я линчуваме, че е отгледала успяващо дете...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Я не ми лей сълзи за предателите-емигранти21 Дек 2022 14:00ч.
Българи има в България.В чужбина има чужденци.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Truman21 Дек 2022 10:34ч.
Кака Корни употребява остаряла болшевишка тактичност - Търси врага с Партиен билет!.. и около тази мантра биеш по всеки, който ти се изпречи.. и най-важното - да капят милиони в лчината сметка.. след това - Майната и на тази страна... Кака ще бяга при синчето у Америка.. до 2-3 години ще са я не запомнили
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати гут моргин!21 Дек 2022 13:08ч.
Въпроса е какво мисли другата страна, т.е. рушняците. Генерал-полковник Бондарев сподели, че смъкват и български самолети над Украйна, а тука този въпрос не се разяснява. Защо ли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати без име21 Дек 2022 13:35ч.
износът е станал през техноимпекс.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban21 Дек 2022 13:58ч.
Спомняте ли си оня престъпник Барона.Дето отвличаше сръбски тираджии и крадеше............релси.Е в този момент изнася оръжие.За 100ци милиони.И казино в........Швейцария! Какво повече да разясня???
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати апа ини21 Дек 2022 14:27ч.
Кака да не е хванала хамериканската деменска болест, че приказва нелепости? Само че в случай че руснаците решат да ни пуснат една ракета ще го отнесем ние, щото кака ще е забегнала при синчето. Отвратителна е в наглите си неистини.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202271109 Дек 2022102217 Дек 202290717 Дек 2022236
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР