''Вероятно има такава връзка. Един сайт написа, че излъчването на

...
''Вероятно има такава връзка. Един сайт написа, че излъчването на
Коментари Харесай

Валя Ахчиева: Арести за водната криза в Перник трябваше да има още в края на 2019 г.

''Вероятно има такава връзка. Един уебсайт написа, че излъчването на моя филм е отключило тези събития. Естествено е, че с оглед събитията в последните 2 месеца и половина можем да търсим такава връзка'', това съобщи в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком проверяващата журналистка Валя Ахчиева на въпрос дали съгласно нея карцерът на някогашния към този момент екоминистър Нено Димов за водната рецесия в Перник е обвързван с нейното следствие за изгубването на водата в бент. ''Студена''.

Когато се видя в края на ноември, че заплахата за перничани е доста огромна, Окръжната прокуратурата в Перник е почнала инспекция. Според мен тя си е свършила доста добре работата. Окръжната прокуратура в Перник се е произнесла, че отговорност носят двама министри - Нено Димов и Петя Аврамова. Преписката е изпратена до Специализираната прокуратура'', съобщи още Валя Ахчиева.

Разследващата журналистка е на мнение, че арестите е трябвало да се случат незабавно след мнението на Окръжна прокуратура - Перник. ''Специализираната прокуратура като че ли се ослушваше, а напрежението се нагнетяваше. Мина декември, минаха празниците, само че нищо не се случваше. Казусът с водната рецесия се разделя на две: кой не си е приключил работата, с цел да останат хората без вода и кой е източил водата. Гледната точка на министъра е изразена в документите, в които е подписал'', разяснява още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР