''В САЩ също изтекоха секретни и разузнавателни данни. Такива кризи

...
''В САЩ също изтекоха секретни и разузнавателни данни. Такива кризи
Коментари Харесай

Горанов за теча от НАП: Такива кризи има навсякъде по света, да не истеризираме

''В Съединени американски щати също изтекоха секретни и разследващи данни. Такива рецесии има на всички места по света. Не съм експерт по разузнаване, с цел да разясня дали е по-укоримо да ти разкрият разследващите данни или това да изтекат масивите на Национална агенция за приходите. Казвам това не с цел да се извинявам, а по-скоро, с цел да прикани, че не би трябвало да истеризираме. Такива офанзиви има в целия свят. Не подценявам този проблем. Целта е да работим и отсега нататък да не се позволяват такива кризи'', това съобщи финансовият министър Владислав Горанов във връзка хакерската офанзива против един от сървърите на Национална агенция за приходите и последвалия теч на данни в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия.

" В Национална агенция за приходите носят виновност. Най-лесно ще е да уволним 3-4 чиновници на Национална агенция за приходите от така и така дребното ИТ експерти в държавната администрация. Трябва да изчакаме резултатите и тогава ще преценим. За мен задачата е да работим и да не позволяваме повече такива офанзиви. Не желая да героизираме едно такова престъпление'', разяснява финансовият министър.

''Дори и да кажем, че хакерът е желал да отмъсти за нещо на политиците, то той го прави с данните на милиони почтени български жители, които си заплащат налозите. За мен доста по-правилно би било този човек да пристигна при нас и да каже: " Абе ей, доста сте тъпи. Системата ви се пробива елементарно, а аз не желая като жител това да е по този начин. Дайте да създадем нещо ". Това е едната позиция. Аз през днешния ден използвах една метафора - в случай че си забравиш колата отключена и някой ти я открадне - това не те прави виновен'', сподели още Владислав Горанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР