''Този нов кръг олигарси, които израснаха, укрепнаха и възмъжаха под

...
''Този нов кръг олигарси, които израснаха, укрепнаха и възмъжаха под
Коментари Харесай

Журналист: Божков ми направи зловещо впечатление. Пеевски може да стане премиер

''Този нов кръг олигарси, които израснаха, укрепнаха и възмъжаха под крилото на господин Борисов, се пробват да изместят от хранилката първото потомство, което израсна от групировките, приватизацията, кредитни милионери, парите на банки и така нататък Цялата тази сбирщина се вижда избутана от младите вълци, които забогатяха от еврофондовете и държавни поръчки. Виждам мощна рейдърска офанзива, в която се лишават освен пари, само че и бизнеси'', това съобщи писателят и публицист Калин Тодоров в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич по ТВ Евроком. Думите му са във връзка последните събития в страната и в частност за приказката, разказана от предприемача в заточение - Васил Божков.

''В този сюжет виждам три обособени описа. Божков не е самичък. Там са Миньо Стайков, Арабаджиеви, а в този момент и братя Бобокови. Виждам, нагледно казано, една хранилка, която става все по-тясна, тъй като на нея се подреждат от ден на ден хора. Мисля, че в бюджета към този момент има една сериозна финансова дупка, а това значи, че на хранилката остава все по-малко храна'', добави Тодоров.

''Случаят с Васил Божков е доста христоматиен. За да му вземат бизнеса сътвориха държавен монопол, което е антиконституционно.Виждаме, че първо беше изработен държавния монопол върху печата, който да избави бизнеса на господин Пеевски, по-късно бе бизнесът на Божков с хазарта, а в този момент и основаването на държавна петролна компания, където виждам Валентин Златев, който да бъде ударен'', продължи със своя разбор писателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР