''Страшно е, че от десетилетия сме свидетели как на отговорни

...
''Страшно е, че от десетилетия сме свидетели как на отговорни
Коментари Харесай

Ген. Мечков: На отговорни позиции се назначават парашутисти и калинки

''Страшно е, че от десетилетия сме очевидци по какъв начин на виновни позиции се назначават хора, които не схващат от дадената материя.Тези хора са известни като парашутисти и калинки''. Това съобщи в предаването „ ЕвроДикоф “ по телевизия Евроком някогашният началник на Служба „ Военна полиция “ о.р. ген. Иван Мечков. Той разяснява концепцията „ Военна полиция “ да се оглави от военачалник от армията, външен на структурата.

О.р. ген. Иван Мечков е ръководител на Българската военнополицейска асоциация, която посредством декларация се опълчи на горепосочената концепция на ръководещите.

Той даде няколко образеца в тази посока, като напомни, че по този начин са стояли нещата и със Служба „ Военна информация “ и „ Държавно разузнаване “, където са назначени хора без нужната компетентност.

''В закона и в правилника на Военна полиция е записано, че службата може да бъде управлявана от офицер с най-малко десетгодишен стаж в службите за сигурност или от работа от боен ред, каквато се явява Военна полиция'', добави о.р. ген. Мечков.

От диалога стана ясно, че поради желанията си, ръководещите ще би трябвало да вършат промени в закона.

Целия диалог сред Сашо Диков и о.р. ген. Иван Мечков можете да изгледате след 1:03:27 във видеото:




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР