''Приканването хората да си прехвърлят парите за пенсия в НОИ

...
''Приканването хората да си прехвърлят парите за пенсия в НОИ
Коментари Харесай

Даниела Петкова: Прехвърлянето на пенсиите в НОИ е като телефонните измами

''Приканването хората да си трансферират парите за пенсия в Национален осигурителен институт е като телефонните измами''. Това съобщи Даниела Петкова, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО), пред „ Дарик “. По думите ѝ сега сме очевидци на опит за всеобща машинация на българските жители, които са подвеждани непринудено да си трансферират насъбраните средства в Национален осигурителен институт.

„ От един месец се активизираха представители, чиито дейности могат да се оприличат на опит за всеобща машинация на българските жители по отношение на техните пари във втория дирек. Всичко, което тези представители споделят, е неистина. Първо, доходността не е негативна. Второ, таксите не са високи, а са 1% от активите. Не може по този начин необмислено да се лъже! След всяка неистина тези хора развяват по една хартийка и споделят: „ Прехвърлете си парите! “. Не може на съображение на неистини да препоръчваш на жителите да ощетяват сами себе си. Това наподобява доста на метода, по който работят телефонните измамници “, съобщи Даниела Петкова. По думите ѝ бранителите на Национален осигурителен институт вършат опити за втълпяване на ненавист. Поради тази причина Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване към този момент се е свързала с юристи, които да защитят правата им.

Петкова добави, че 90% от хората ще изгубят, в случай че си трансферират парите в Национален осигурителен институт. Освен това, един път трансферирани към страната тези средства не се наследяват, както е при частните пенсионни фондове, които изплащат цялата сума на наследниците. Разчетите на БАДДПО демонстрират, че най-високата пенсия от втория дирек за пенсиониращите се следващата година ще е в размер на 173 лева

„ Чрез този закон от години се борим парите, които са в универсалния фонд, да се заплащат на хората, а не да се трансферират в бездънния джоб на страната “, безапелационна е Даниела Петкова. Тя изясни още, че доходността за тази година към този момент е позитивна и е преодолян сривът на тържищата в резултат на пандемията от ковид.

„ Толкова е доста насъбраната позитивна рентабилност в предходните години, че тези проценти от първото тримесечие на тази година просто понижават малко натрупването. До момента всичко е обезщетено. Доходността към този момент е позитивна за тази година “, увери Петкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР