''Няма нещо, което да съм поискал и да не съм

...
''Няма нещо, което да съм поискал и да не съм
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Аз създавам бизнеси, а Делян Пеевски ги ликвидира

''Няма нещо, което да съм изискал и да не съм си го купил. Мисля, че хора като мен, които имат всичко и не желаят нищо за себе си, а единствено желаят да трансформират нещата, би трябвало да влязат в политиката. В Съединени американски щати богатите хора са в ръководството. Това съобщи предприемачът Павел Вълнев, който е зам.-председател в партията на Цветан Цветанов " Републиканци за България ". Той бе посетител в предаването ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком.

Павел Вълнев, дружно със своя брат, бе и притежател на банкрутиралата след това телевизия BiT.

" Ние с брат ми заминахме 2002 година за Чикаго, бяхме първо на студентска бригада и откакто завършихме тази бригада се преместихме в Чикаго, като авансово имахме проекти да вкарваме камиони. Имах познати, които към този момент бяха водачи на камиони и мислехме 2 години да поработим, с цел да си купим жилища в София, тъй като аз съм от недодялан град - Доспат, който не е толкоз огромен и не е с такива благоприятни условия като София. Общо взето с тази мисъл тръгнахме към Америка. Отивайки в Чикаго започнахме като водачи, след това купихме първия си камион, една година по-късно имахме още 5 камиона, които купихме с заеми от банка. 2004 година в края отворихме компания, която да бъде диспечер на камионите, започнахме от у дома и действително по този начин стартирахме бизнеса да работим за себе си'', описа той, а Сашо Диков му вметна, че някой незабавно би си помислил по какъв начин са летели едни куфарчета от България за Съединени американски щати към тях. ''Куфарчета с пари няма по какъв начин да има, тъй като всичко е купено с заеми през банки. Аз и сега един милиард да имам - всичко закупувам през банки, особено за съоръжение. Парите, които имам, ги влагам в други бизнеси ", отговори Павел Вълнев на Сашо Диков.

" Проблемът на България е, че всеки се прави оценка по това кой от кое място е. За 20 години в Съединени американски щати никой не ме попита аз от кое място съм, какъв съм, всеки те гледа по резултатите. След като можеш да покажеш резултат - първата година 5 камиона, втората година 15, третата година 30. След като си сръчен и можеш, действително видяно ние вършим бизнес с всички най-големи компании в света, аз съм ходил на срещи в корпоративните им офиси. Никой не те пита от кое място си, какво значение има ти от Доспат ли си, от София ли си, от България ли си ", продължи да споделя предприемачът.

След описа за бизнес триумфите се в Съединени американски щати, водещи Диков го върна на интервала на основаването и ръководството на BiT: ''Има картел в рекламния ефирен бизнес, разделят го на две - на групата на bTV и на групата на Nova. Това беше една от аргументите доста мъчно да се продаде една телевизия действително като реклама и без да има разнообразни уеб сайтове. Поради тази причина с Ралица Василев се пробвахме да купим bTV, само че отговорът беше, че те продават група от малките екрани в Източна Европа и нямат изгода да продадат единствено една телевизия. Аз се пробвах да направя най-различни неща, само че когато имах оферта на продам BIT, аз като предприемач взех решение, че желая да си покрия инвестицията, тъй като и 10 години да се влагам, не знам дали ще мога да си върна инвестицията. Няма по какъв начин по половин милион лв. да харчиш на месец и след всичко, което постигнахме като резултат, продължавахме да нямаме рекламодатели Защо ми е, откакто единствено врагове си трупах?

Никой не си е разрешил да ме заплашва, до момента в който съм бил притежател на малкия екран. В момента почти знам кой е купил малкия екран, само че нямам доказателства. В първичните диалози се говореше, че те ще запазят служащите на малкия екран, ще вкарат инвестиция, само че нищо от това не се случи. Когато видях, че затварят малкия екран, ми стана ясно защо става въпрос. Мисля, че хората, които сега ръководят дадоха парите, а това са Движение за права и свободи и ГЕРБ. ГЕРБ са патерицата.'', разясни Вълнев и разкри, че съветник по договорката за продажбата на малкия екран е бил Красимир Гергов.

Павел Вълнев призна, че е имал единствено една среща с Бойко Борисов. ''Той се държа доста отзивчиво и другарски, описа ни два-три вица'', открехна малко за срещата с премиера той. Тя е била за запознаване на министър-председателя с това, че братя Вълневи ще вършат телевизия в България.

''Нито с Делян Пеевски, нито с Ахмед Доган, нито с някого от Движение за права и свободи имам нещо общо'', безапелационен бе съумелият в Съединени американски щати българин.

Попитан за какво не влага в България, той отговори по този начин: ''Ами, тъй като виждате в България какво става. Не желая някой да пристигна да се огледа в бизнеса ми и да да ми го вземе. Това е едно от нещата, поради които влизам в политиката. Другото е, че хората от чужбина никой не ги гледа, никой не се интересува от тях.''

Бизнесменът похвали Северна Македония, че е страна, която търси задгранични вложения и с държанието си като страна ги подтиква. Братя Вълневи са създали инвестиция в Северна Македония

''Ковид е в този момент казусът, само че все в миналото ще си отиде. Следващият огромен проблем, с който незабавно би трябвало да се захванем, е демографския срив До 15-20, най-много 30 години, ние може да нямаме държава'', притеснява се Вълнев.

Той разяснява с детайлности и присъединяване си в партията на Цветан Цветанов " Републиканци за България ". " Аз се финансирам самичък, не желая някой различен да ме финансира и след това да търси привилегии. Аз попитах и Цветанов дали има зависимости от Делян Пеевски, Ахмед Доган, Движение за права и свободи или някакви олигарси, а той сподели, че няма. Затова взех това решение, не е било елементарно решение, в този момент по-малко време ще отстранявам на фамилията си,на децата си. София е друга България спрямо провинцията. Положението е плачевно, те не имат вяра на никого и на нищо. Хората са уплашени и мачкани - първо от Движение за права и свободи, а след това и от ГЕРБ. Борисов се готви да не ръководи повече и е на правилото: ''След мен и потоп''''.

" Кукловодите по натурален път към този момент изчезват. Опитвам се да засилвам всички младежи, всички богати хора, които са неопетнени в политиката. Има много хора, които от чужбина се включиха в партията и това са хора, които действително нищо не желаят. Аз нито ще взема някакви постове, нито ще стана министър. Не желая пост, тъй като аз не мога да бъда народен представител, който да не върви на работа. Ако стана народен представител би трябвало да съм всеки ден в Народното събрание, с цел да си правя работата, също и в случай че съм министър, тъй като съм подобен човек. По-скоро с визията си аз желая да изградя нещо, както съм построил и малкия екран. Много бизнеси съм построил от нула, за разлика от Делян Пеевски, който е най-големият ликвидатор в страната. Той каквото и да хване го ликвидира ", съобщи още Павел Вълнев.

''Реформи във всички сфери. Реформа на правосъдната системата, тъй като в случай че тръгне тя ще тръгнат и другите сектори'', изрази мнение предприемачът, който към този момент е и политик.

Интервюто на Сашо Диков с Павел Вълнев можете да видите и във видеото след 48:57:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР