''Ние имаме един порочен цикъл, в който определени количества стара

...
''Ние имаме един порочен цикъл, в който определени количества стара
Коментари Харесай

Димитър Стоянов, Биволъ: Чака ни бум на раковите заболявания заради горенето на боклуци

''Ние имаме един циничен цикъл, в който избрани количества остаряла боклук, италианска, най-вече италианска, само че освен, също по този начин немска и британска, тази боклук идва под формата на еко бали, които би трябвало да бъдат оползотворени. Имаме разнообразни юридически субекти (фирми), които търсят разнообразни способи за оползотворяване. Първият стигнал, който стигна до нас, беше по отношение на пратката към ''Феникс Плевен''. Ние направихме изследване и открихме, че в действителност компанията, която е снабдител, е обвързвана с Камората. Фирмата, която в самата Италия е превозвала пратките, е разследвана за връзки за Ндрангета. Само че в България компанията ''Феникс Плевен'' има всички разрешителни, те преработват този отпадък, не го изгарят, сепарират, топят, вършат разнообразни продукти за строителството - плочки, павета и керемиди'', това съобщи в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и ТV1 проверяващият публицист от Биволъ Димитър Стоянов във връзка следствията на Биволъ за вноса на задграничен отпадък в България.

''Въпросният Серджо Гоза има дело против себе си, което е прекъснато по отминалост в Италия. Той е разследван за експорт на високотоксични материали и в посока на Германия. Това е доставчикът на ТЕЦ-овете свързани с Христо Ковачки'', съобщи още Стоянов.

На въпрос от водещия Дремджиев: ''Колко е боклукът България въобще?'' Димитър Стоянов отговори по този начин: ''Никой не може да каже. Но ние знаем за позволение за 1 600 000 тона, което е издадено на компания близка до Христо Ковачки.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР