''Има три важни неща за успешна борба с корупцията: независимостта

...
''Има три важни неща за успешна борба с корупцията: независимостта
Коментари Харесай

Кьовеши пред българска телевизия: Румънските политици не смеят да ми звънят

''Има три значими неща за сполучлива битка с корупцията: независимостта на прокурорите, положително законодателство и успеваемост на работата. В Румъния никой от висшите политици не може да се меси в делата. Само през тази година започнахме каузи против 11 министри и 6 членове на Народното събрание. Доверието към нашата институция от страна на жителите е доста значима, това съобщи претендентът за нов основен европейски прокурор Лаура Кьовеши в изявление за ТВ Евроком, излъчено в предаването ''ЕвроДикоФ'' и осъществено от публицистите Владимир Береану и Сашо Диков. Интервюто е направено във времето, когато Лаура Кьовеши към момента беше началник на румънската антикорупционна организация.

''Свикнали сме с всичко това. Всички, които са разследвани от нас употребяват медиите и разнообразни форми за напън. Нашите прокурори проверяваха един медиен магнат, те опитваха да окажат напън, само че прокурорите не обръщаха внимание и си вършеха професионално работата'' отговори Кьовеши на въпроса на Диков, който я попита по какъв начин съумяват да устоят на рецензиите и натиска от избрани медии.

''Независимостта на нашата институция е доста значима с цел да се получат нещата в битката с корупцията. Когато имаше доказателства за корупция от страна на брата на президента, ние се организирахме доста бързо и си свършихме работата, сега делото е в съда'', показа пред двамата българи Лаура Кьовеши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР