''Има надежда да има инструмент, който да защитава свободата на

...
''Има надежда да има инструмент, който да защитава свободата на
Коментари Харесай

Адв. Кашъмов: Не можем да позволим да се погазва свободата на словото у нас

''Има вяра да има инструмент, който да пази свободата на словото. Но една европейска инструкция не е панацея. Ние сме привикнали, там някъде, в Брюксел, да ни решат въпроса. Ние не можем да позволим да се погазва свободата на словото у нас. Трябва да има палитра от средства за това. Трябва да има отбрана. Трябва да има общественост на публицисти и да се наблюдават процесите против сътрудници. Трябва да стигат тези каузи до Страсбург''. Това сподели адв. Александър Кашъмов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', което се излъчва по ТВ Евроком.

Адвокатът подсети за каузи на Христо Ковачки против публицисти. Той даде образец по какъв начин се употребяват държавни институции като Комисията за финансов контрол, Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за отбрана на персоналните данни, с цел да се сплашват публицисти и издания, които пишат сериозни материали.

По скайпа в диалога се включи и журналистът Росен Босев от " Капитал ". Той описа за водените против него каузи, в хода на които безусловни обстоятелства са изтълкувани като клюка.

Целия диалог на Люба Кулезич с адв. Кашъмов и Росен Босев можете да изгледате след 1:31:53 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР