''Една от малкото категорични победи на протеста е, че от

...
''Една от малкото категорични победи на протеста е, че от
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Целият свят е наясно що за животно е Борисов

''Една от дребното безапелационни победи на митинга е, че от ден първи всички партии са там, както сме ги поканили. Всичките стоят като жители на митинга. Тоест, нито една партия не сме позволили не да овладее митинга, а не сме я позволили даже покрай върха. Всички са там като елементарни жители, което е отлично. Това беше концепцията на гражданския протест''. Това съобщи адв. Николай Хаджигенов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ . Както към този момент е известно, той е част от така наречен ''Отровно трио'', което се нае с организацията на митингите, искащи оставката на държавното управление и основния прокурор.

''Ние при всички състояние би трябвало да покажем някакви цели. Така или другояче всички търсят под вола теле и се намират на приказка. Ние не сме партия. Не става въпрос за това, става въпрос за друго нещо. Това, което вършим от ден първи, е политически митинг, политически претенции. Въобще това е естественият политически живот. Ненормален е за България, само че в света по този начин наподобява политическият живот. Дори самото искане на нечия оставка, камо ли пък тази на министър-председателя, държавното управление и на основния прокурор, това към този момент е висша политика. Още повече, дано не забравяме, че в последна сметка ние ще реализираме задачите на митинга, т.е. ще реализираме оставките. Дали ще е през днешния ден, дали ще е на следващия ден, дали ще е след 3 месеца, ние ще реализираме задачите си. След това има последваща стъпка, която е смяна. Тази последваща стъпка би трябвало да бъде ясна. Ние по тази причина през вчерашния ден пуснахме първите 5 съществени точки, които считаме, че ще бъдат водещи за развиването на България. Така или другояче ще се опитаме да създадем това, което не е направено в последните 30 години, т.е. да изградим в действителност свободна, правова страна, демократична страна, с тези условия. И това няма по какъв начин да стане без правене на някаква политика'', разяснява представителят на ''Отровното трио''.

''Първият приоритет, несъмнено, са хората. Което значи обучение, просвета, господство на закона, народна власт, нововъведения, т.е. електронно държавно управление, зелена стопанска система най-общо казано, опазване на здравето, обществената страна на въпроса. Защото у нас несъмнено няма държавно управление от 30 години насам, което да не бърка в обществените пари, оправдавайки се кой каквото се сети. Т.е. всички крадат, бъркайки във фонда на Национален осигурителен институт. После пенсиите били по 150, 200 или по 300 лева Ами, какви да са? Колко пъти ГЕРБ за последните три мандата трансформираха закона по този начин, че да могат да бръкнат в обществените фондове? Поне два пъти имаше такива огромни промени в законите, от които източиха милиарди. По същия метод стои въпросът и за Здравната каса. Всяко едно държавно управление гледа на това като на чекмедже с пари, в случай че би трябвало да влезнем в стилистиката на другаря Бойко Борисов, в която отваряш чекмеджето, бъркаш, вадиш си каквото ти би трябвало и си харчиш на воля. После даваш на пенсионерите от тия пари по 50 (б.р. 50 лева.). Т.е. ти си извадил 5 милиарда от там, само че имаш да даваш по 50 лева да имат да си харчат'', разясни адв. Хаджигенов.

Според него този митинг е митинг на хората, които имат задоволително морал. Той е безапелационен, че митингът не е навалица.

По отношение на толкоз коментираната численост на митингите, той съобщи следното:

''Чакаме още сметките от преброяването, което се направи, само че чисто субективно нощес беше най-голямото въстание като брой хора. Песимистичната оценка по една фотография на 10-ти (б.р. първвото въстание), която не обхващаше всички хора, изчислена по формулата 4 индивида на кв. м., беше 65 000 души за предния път. И тя не обхващаше целия площад и всички хора. Оптимистичната оценка беше над 85 000 души. Тя отново е приблизителна, няма по какъв начин да бъде съответна. Чисто субективно чувството ми за нощес беше по-голямо. Ще има пресмятане, ще забележим. Тези сметки са значими за проправителствената агитация, на мен не са ми значими. Дали сме били трима души на площада, както сме били в самото начало преди години, когато започнахме, дали сме били 103 000 нощес, това няма никакво значение''. Хаджигенов добави, че съгласно него митингът притегля още повече хора, в това число такива, които идват от провинцията, а няма отлив.

''Това, което би трябвало да се направи, е в Министерство на вътрешните работи да им инсталираме малко мозък. Но той би трябвало да бъде посаден на уместно място. Слухове текат на прекратено. Аз през вчерашния ден като отидох в 17 ч., чух най-малко 15 слуха за такива агитки, за онакива агитки, за тая мафия, за оная мафия. Както видяхте, нищо такова няма, естествено. Всичко това са милиционерщини на напълно примитивно равнище. Това, което направиха униформените нощес, беше неповторима тъпота. Всъщност, те за следващ път ограничиха правата на жителите, правото на прекосяване (б.р. евентуално засяга свободното придвижване), закрепено в Конституцията, по дяволите. И като ги питаш за какво, те не знаят. Аз мога да ви кажа за какво. Щото толкоз им е акълът. Аз дори, тъй като не можах да стигна до другата страна, а разбрах, че става някакъв скандал, и питах един от жандармеристите, който беше към 3 метра висок: ''Гледам, че стърчите от горната страна, какво става?'', описа юристът. Жандармеристът му дал отговор, че Мая Манолова желала да влезне в Народното събрание.

''Началници в Министерство на вътрешните работи, колкото желаете. ''Вождовете'' там са доста повече от ''индианците'', само че за жалост ''индианците'' са по-умни от ''вождовете''. И това е нещо, което би трябвало да променим, тъй като на това равнище в Министерство на вътрешните работи не можем да инсталираме разсъдък. Там би трябвало да се изхвърли всичко и да се стартира отначало с нови хора. по нов метод и с нови правила. Ненапразно Министерство на вътрешните работи, откогато е построено 45-та година, до ден сегашен не е мръднало'', означи юристът.

''Вече целият свят разбра, че царят не просто е гол, а не е цар и е злобен. Тук сме се справили превъзходно, това беше една от задачите, които сме си сложили доста от дълго време, доста преди митингите. Тази задача е изпълнена, дори преизпълнена. Вече целият свят разбра какво тъкмо съставлява Борисов, какво съставлява ГЕРБ и по какъв начин те вредят на Европа и Европейския съюз съответно. Това е отлично, най-сетне всички схванаха защо става дума. ГЕРБ е малко демонизиран? (б.р. изказване на социолога Първан Симеонов) Ми, той е дявол (б.р. засяга ГЕРБ). На демона да сложим розова шапчица, биберон, панделка да му вържем, демонът е дявол, той е зло. Така че доста поздрави на социолога'', съобщи той. Според водещата Лили Маринкова обаче това също е ''изтощимо'', но адв. Николай Хаджигенов ѝ възрази: ''Дали? Хитлер е мъртъв от 70 години. Как е? По-добре ли наподобява Хитлер в този момент, откакто е мъртъв от 70 години? Не, нали? Същото нещо е и с ГЕРБ. Аз по тази причина не се изтощавам да дублирам, упорствам Борисов да стиска оставката до последно, в случай че може да докара до изборите, тъй като ще е останал единствено той.''

За предлагането за разговор и експертен кабинет на военния министър Красимир Каракачанов, адв. Хаджигенов съобщи следното:

''Това е инстинкт за самозапазване. Вероятно имате поради Каракачанов, щото той взима заплата за боен министър, само че той е подигравка на боен министър. И в политически смисъл. А военния отхвърлям да го разясня, тъй като в случай че има детска публика ще я загубим на секундата. Каракачанов желае това, което желае и Борисов. Но той знае, че Борисов няма късмет да успее. Каракачанов желае да оцелее. Той не е толкоз малоумен, че да пробва сам. При всички положения сега може би всички тия набедени патриоти вършат някакви совалки с Президентството. Тя съумяват да оценят обстоятелството, че с Борисов и ГЕРБ нямат късмет. Явно не им хрумва обаче, че по никакъв начин нямат късмет, тъй като те са четвърта година съвсем са с ГЕРБ в ръководството. Т.е., каквото и да създадат оттук насетне, те са съдружници. Понеже дадох доскоро образеца са Хитлер, те са Мусолини. Как е, ще оцелее ли Мусолини? Не, нали? Щото те са това, националсоциалистическа формация - Патриотите. Заедно в едно легло с ГЕРБ. Как ще оцелеят? Имам поради политически. Никак. Изчезват.''

''Според мен никой в Европейския съюз, а и в света, не си е правил илюзии, че Бойко Борисов е някакъв гълъб. Да, той наподобява като пълен гълъб в клетка, само че нищо повече от това. Точно толкоз интелигентен и тъкмо толкоз пълен. Но не повече. Те го гледаха като шут на Европа. Т.е. не пречеше на никой, депутатите му в ЕНП, това беше преференциално за Европейски Съюз и съответно за Меркел, гласоподаваха както искаше Меркел и с това се приключваха нещата. Те си затваряха очите и го оставиха да прави каквото си желае, тъй като мащабите на България, в това число в краденето на евросредства, са незначителни. Ние усвояваме няма и 5 милиарда на година, жълти стотинки. Това, което прозряха всички, с помощта на митинга, апропо, а може би до ден сегашен това е и най-голямата победа на митинга, прозряха, че в действителност тази дребна корупция в България е израстък в тялото на Европейския съюз. Т.е. Борисов не просто дърпа България настрана от Европейския съюз, той я дърпа в посока Ердоган, Русия, Северна Корея. Което е неприемливо! Борисов не съблюдава нито един цивилизационен закон. Аз през вчерашния ден по тази причина разясних от трибуната Женевската спогодба. Преди 4 годни, когато върнаха Бююк, макар двете правосъдни решения, и отвлякоха от улицата 7 или 8 турски жители, аз бях от малцината, който в границите на пет дни даде несъмнено 20 изявленията по тематиката. И, както нормално, щот е непопулярна позиция, ме направиха на какво ли не. Не че има значение. Сега, ето, минаха 4 години, тъй като в Европейския съюз нещата се случват постепенно, само че с помощта на митинга Европа разбра, че това е голям проблем. Те си разрешиха да си отгледат мини тирания в центъра на Европа, което е неуместно. Така че, аз ненапразно споделям, че Борисов е мъртвец в политическия смисъл на думата доста от дълго време. Сега към този момент е кристално ясно, вие виждате какви реакции има от Брюксел. Това не е било в никакъв случай. Дори против Орбан, даже против това Средновековие в Полша, което се случва в момента'', разяснява Адв. Хаджигенов отношението на Брюксел към държавното управление на Бойко Борисов в годините обратно и в този момент.

''Според мен Ердоган изнуди Европейския съюз със съдействието на Бойко Борисов. Излъгаха всички. Това е нещо, което също разясня, откогато породи рецесията с бежанците. Ердоган няма политически интерес да пусне тези 5 милиона сирийски жители, които останаха в Турция. Той ненапразно им даде леговище, даде им паспорти и ги направи лични гласоподаватели. Tова беше концепцията. Той ги ползваше като бухалка, само че на него му трябваха там. Вие виждате в Турция какви са митинги. И като изключим Анадола, т.е. необразованата част, които са обичайно ислямисти, правилни поддръжници, немислещи изключително и така нататък, всичко останало е гневно, гневно против Ердоган. Видяхте какво се случи в Истанбул. За страдание откри (б.р. Ердоган намери) един политически недостиг в лицето на Бойко Борисов и го употребява, с цел да излъже Европа. На Европа ѝ беше преференциално. Реши, че ще си затвори очите за следващ път, тъй като европейците не са кретени никога. Имайте поради, че обявата на Шпигел с тези турски грами, това 100% несъмнено е пристигнало от немското разузнаване. Няма по какъв начин да мине от другаде. Т.е. те ги знаят всички тези неща. Грамите за предишното на Борисов несъмнено с 10-годишна отминалост станаха към този момент. Целият свят е изцяло наясно що за животно е Борисов. Досега им беше преференциално. Сега към този момент осъзнаха, че са позволили ужасяваща неточност, т.е. Борисов е чао'', сигурен е юристът.

Той също по този начин е безапелационен, че на база следствието на Шпигел, Борисов се е сложил в услуга на непозната страна в тази ситуация с Бююк. А точно се е сложил в услуга на турския деспот Ердоган. Същото са сторили и вътрешният министър тогава - Румяна Бъчварова, и тогавашният основен прокурор - Сотир Цацаров.

Хаджигенов съобщи, че с Цацаров не се е справил, само че с Гешев ще се оправят. Лили Маринкова се обърна към госта си с думите: ''Говори се, че той (б.р. Цацаров) е показал Гешев'', а той ѝ отговори по този начин: ''Да. И той към този момент знае, че това е неточност, което е превъзходно. Доколкото слушам не си приказват, да. Гешев към този момент е инструмент в ръцете на Бог. Аз не знам какво друсат тия в Главна прокуратура, но очевидно там на етажа на основния прокурор не дишат естествен въздух''.

''Сега към този момент е кристално ясно, с помощта на Цацаров и Гешев, къде е мястото на прокуратурата въобще. Извън правосъдната власт, при изпълнителната власт и така нататък Защото тази политическа проституция... Прокуратурата се слага в услуга на всяко едно държавното управление до ден сегашен. В момента, в който си замине Бойко, Гешев се завърта на другата страна на секундата, както е правено без изключение в последните 30 години'', сподели към края на присъединяване си представителят на ''Отровното трио''.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР