''Един от проблемите у нас е, че свободата не е

...
''Един от проблемите у нас е, че свободата не е
Коментари Харесай

Ивайло Цветков-Нойзи: Умната държава предвижда кризите, а глупавата върви след събитията

''Един от проблемите у нас е, че свободата не е рудиментарна полезност. Това може да се наблюдава от османски краткотрайна, след това и в комунистическите. Ние живеем в следствието на комунизма - посткомунизма. Умната страна планува рецесиите, работи за това те да не случват, а глупавата страна просто върви след събитията и гаси пожар след пожар. Ние сме привикнали, някак си, да подозираме зла предумисъл за всяка нелепост. А то е просто некомпетентност'', това съобщи културологът Ивайло Цветков-Нойзи в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком по отношение на настоящата обществена и политическа конюнктура в България.

''Алчността е стигнала изключителни размери, само че тя не е българско събитие. Естествено е, че тя ще стигне до такава степен, докъдето може, откакто няма ответна реакция'', добави Нойзи.

Попитан за несъгласията си с някои представители на така наречен ''градска десница'', Ивайло Цветков съобщи следното: ''Аз съм градската десница и ще продължа да бъда. Имам проблем с избрани хора, водачите на това обединяване (бел. ред Демократична България). Те не са на нашето равнище.''
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР