''ДПС подкрепя диференциацията на ДДС да не е табу, т.е.

...
''ДПС подкрепя диференциацията на ДДС да не е табу, т.е.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Свалянето на ДДС за ресторантите трябва да е временна мярка

''ДПС поддържа диференциацията на Данък добавена стойност да не е табу, т.е. единната ставка да не е табу'', това съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

''Ниските директни налози и малко по-високи косвени налози дават отговор на структурата на българската икономика'', безапелационен бе Цонев.

Той напомни, че през 2008 година Световната банка е дала на България премия за най-добре реформирана данъчна система, тъй като дава отговор на структурата на българската стопанска система. ''Оттогава до момента ние поддържаме тезата, че Данък добавена стойност не би трябвало да се пипа и ставката би трябвало да е единна. От друга страна обаче, от 2007 ние сме член на Европейски Съюз и като погледнете единствено България и Дания имат единна ставка, всички други имат голям брой диференцирани ставки. Ние не можем да създадем голям брой диференцирани ставки, заради фискална причина. 12 милиарда съвсем влизат в бюджета от Данък добавена стойност. От директните налози влизат общо по-малко от половината от приходите от Данък добавена стойност. По-малко от 5,5 милиарда лв.. Диференциацията на Данък добавена стойност, в случай че се извърши, както е в Германия, ние нямаме отговор какво вършим с фиска'', разяснява икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР