''Бойко Борисов управлява държавата и тъй като той няма никакъв

...
''Бойко Борисов управлява държавата и тъй като той няма никакъв
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Управлението на Борисов е по образец от Османската империя

''Бойко Борисов ръководи страната и защото той няма никакъв афинитет към институционално и законово ръководство на страната, т.е. посредством държавните органи и посредством разпоредбите, той избира да ръководи на ръчно ръководство по феодален пример от Османската империя'', това съобщи по отношение на настоящето ръководство водачът на ''Движение 21'' Татяна Дончева в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1.

''Този жанр се характеризира с това, че всеки началник на ведомство може да бъде изработен на див и благополучен, в случай че предприеме нещо, което въпреки и законосъобразно, вярно, рационално, а и належащо, не съответствува с възгледите на Падишаха. Назначаването на извънредно неподготвени, необразовани, невежи и несъответствуващи хора е вторият детайл на ''герберското'' ръководство. Защото те назначават на първо място елементарни и неуки хора, гневни кариеристи, които би трябвало да заемат мястото, без значение от неналичието на подготовка. Десетте години ръководство на Борисов родиха това, че тези хора станаха доста и заеха всички области'', продължи сериозния си разбор Дончева за ръководството на министър-председателя Бойко Борисов.

''Ако в първия си мандат Борисов имаше въпреки всичко някакъв почит и беше си разрешил в някои сфери да постави хора от сектора, то с третия си мандат той набра кураж и счита, че към този момент може да назначи всеки ''гербер'' за подобаващ шеф, без значение, че нищо не схваща от това. Рискът от сходно нещо е да блокира системата, а тя е съвсем блокирала. От години ми се оплакват кметове и други хора, че не могат, когато отидат в едно министерство, за решение на някакъв въпрос, да получат решението даже от министъра. Защото той споделя единствено по този начин (сочи нагоре), не зависи от мен'', добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР