''Аз разбирам, че последните седмици, откакто се развиха събитията и

...
''Аз разбирам, че последните седмици, откакто се развиха събитията и
Коментари Харесай

Осман Октай пред ФАКТИ: Доган, Пеевски и Борисов са употребявани от задкулисието

''Аз разбирам, че последните седмици, откогато се развиха събитията и изненадаха властимащите, които имаха самочувствието, че са недосегаеми, както споделяше министър-председателят скоро: ''Гордейте се, че аз ви управлявам''. До такава степен те бяха си повярвали. Аз считам, че казаните думи за революция, и че ще я завоюват, от устата на Томислав Дончев, не са инцидентни, не са изпуснати думи, за съжаление''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Осман Октай, някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи, а през днешния ден политически анализатор.

''Темата за революция и заплаха за етническия мир, преди събитията в Росенец, сложи Бойко Борисов. Когато имаше подигравка с българското знаме и подигравка с българската територия, аз тогава реагирах по медиите, казвайки: ''Овластени динковци не позволиха ''мигрантите'' Христо Иванов и неговата компания на българска територия''. Тогава в действителност се развиха изключителни събития, реакцията на Бойко Борисов беше извънредно несъответстваща, когато сподели, че в случай че смъкна охраните на Доган и на Пеевски ще има заплаха за етническия мир в България и това може да предизвика конфликти на етническа основа. Напомни ни за следващ път за Косово - по какъв начин от една женитба е тръгнало етническо напрежение. Дори ни върна във времето на Шишман, по какъв начин когато сме били разграничени - османците са завладяли България. Като че ли някой се готви да превземе България. Тогава той за пръв път загатна, че няма да допусне революция в България. Първата имитация за революция беше от устата на министър-председателя на България'', продължи Октай.

''Лошото е, че неща, които се въртят в подсъзнанието на овластени хора, са извънредно огромна заплаха. И неслучайно аз в медиите споделих, че когато схванаха, че доста жители, а тогава започнаха и митингите в София от младежите, ще отидат да защитят българската територия и ще защитят българската символика в лицето на знамето на България, аз съм уверен, че това беше съгласувана акция, с цел да спрат вероятно вълната от митинги, които се задават в София. Те знаеха, че тези настроения ще се подемат в цялата страна, изключително и след намесата на президента, неговата позиция. В главите на Бойко Борисов и Доган незабавно поражда използването на гражданския мир. Как могат да овладеят експанзията, както споделят те, това е техен речник, на гражданския митинг. Ами, по какъв начин... От три месеца в техните глави, на министър-председателя, към ковид се върти една дума ''извънредно положение''. Сега сме в ''здравно изключително положение'', за какво да няма изключително състояние в България на основата на етнически конфликти? Дотам го докараха с мафиотското си държание непременно да задържат властта. Поставиха на ръба опцията за това напрежение. Доган провежда кметовете. Двама от моите някогашни фрагменти, посредством които аз от студентската пейка проведох младежката организация на Движение за права и свободи преди време, когато бях зам.-председател по организационни въпроси, единият - Хасан Азис, другият - Карадайъ, в действителност бяха до Доган в така наречен сараи и бяха организирали посредством кметовете хората, които участваха там. Аз разговарях с доста от тях, тъй като видях хора от Гърмен, от Рибново, хора, с които съм работил, аз бях народен представител в благоевградския район, споделиха, че били проведени на екскурзия да отидат до морето и в последния миг са разбрали къде ги водят. Там ги обличат с тези знаци на Движение за права и свободи, със знамената, със фотосите на Пеевски. Всичко това е готова провокация. Аз чух в медиите, когато Карадайъ ги призоваваше ''Да отидем да дадем отпор на агресорите, които атакуват жандармерията и полицията, и да спасим, да помогнем на полицаите'''', съобщи още по тематиката някогашният зам.-председател на Движение за права и свободи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР