387 059,75 лева искат търговци за пропуснати ползи и претърпени

...
387 059,75 лева искат търговци за пропуснати ползи и претърпени
Коментари Харесай

Търговци от Графа съдят Столична община за 390 хил. лв.

387 059,75 лв. желаят търговци за пропуснати изгоди и претърпени вреди от ремонта по " Граф Игнатиев ". Днес те са внесли иск против Столична община в Софийски градски съд, оповестява OFFnews. 

``
реклама

От желаната сума 364 182,76 лв. са за пропуснати изгоди, а 22 876,96 са за претърпени вреди, оповестиха от съдружие " Справедливост за всички в България ". В желае до този миг са включени 13 търговци, заради лимитираните благоприятни условия на сдружението да поеме по-големи суми за правосъдни разноски, само че той остава отворен, като в него могат да се причисляват в допълнение търговци в хода на делото, като поемат своя дял от правосъдните разходи, се прецизира в известието. 

Търговците в региона претендират за обективни компенсации единствено за 6 месечен интервал, като одобряват останалите 6 месеца за обективно нужни за реализирането на този огромен ремонт. 

Съдебното дело се води от името на основаното особено за задачата съдружие „ Справедливост за всички в България ”, което е категорично упълномощено от всеки един от участващите в желае да го съставлява.

Сдружението е изработило и специфична методика за отчитане на пропуснатите изгоди и породени вреди.

В претекстовете към желае се акцентира:

Никъде в документите по осъществяване на публичната поръчка за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев ” Столична община не е отчела, че това е регион с търговски обекти и не е поискала от претендентите да се съобразят с този факт. Не е регистрирано съществуването на 300 търговски обекта по продължение на сектора в ремонт. Единствените критерии на общината са свързани с „ локалното население ”, както то е наречено в публичната поръчка. Именно по тази причина и е разрешено всички обекти да бъдат сложени в неспособност да работят през целия интервал на ремонта.

Затварянето на целия периметър на ремонта за целия интервал от време на ремонта (в началото 300 дни, а към сегашния миг повече от година) е направено само и единствено за улеснение на фирмите-изпълнители и слага търговците по улицата в неспособност да работят. Някои от точките на ремонта са затворени от първия до последния ден, който ще настъпи незнайно по кое време, и вредите върху комерсиалните обекти там надвишават и най-песимистичните упования. Такива точки са площад „ Гарибалди “ и площад „ Славейков “.

От самото начало на ремонта Общината позволява по цялото продължение на улицата и на броени сантиметри от входовете на комерсиалните обекти да се слагат железни ограждения и по тях надписи и сигнализация, че прекосяването е допустимо единствено за живущи в района. В този голям отцепен периметър обаче допълнително от времето изобщо не се е работило, което е потвърдено с многочислени свидетелски показания на чиновници в обектите и на живущи в района.

През цялото време на ремонта Столична община дава погрешни и подвеждащи търговците данни за времетраенето на ремонта, което изключва опцията на последните да създадат смислени бизнеспланове за оцеляване при тези условия. На единствената публична среща сред общината с търговците (разполагаме с цялостен запис) се оповестяват голям брой погрешни данни, а обещаното за септември отваряне на трамвайното трасе беше „ преобещано “ за октомври. В последна сметка придвижването на трамвая бе възобновено на 30 декември.

Без съществуване на каквито и да било форсмажорни условия, Столична община удължи периода на ремонта с още 89 дни, което нанася спомагателни загуби на бизнеса в района. 

На среща сред бизнеса и представители на изпълнителя Джи Пи Груп и общински съветници през ноември предходната година стана ясно, че представителите на бизнеса желаят да им бъдат платени 8 наема от старта на ремонта до края му, което ще бъде задоволителна отплата съгласно тях. Сред предложенията бе и разновидността да бъдат освободени от такса за платена зона за паркиране, да получат рекламни площи гратис и други

Диана Дамянова от " Мекица и кафе " - някогашен зам.-председател на КНСБ, основател на пи ар организация и началник на отдела за връзки с обществеността на " ЛУКойл-България ", заплаши тогава с групов иск за пропуснати изгоди, който, в случай че от Столична община не извърши непринудено, отива в съда. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР