386 палестинци са ранени в протести при граничната стена с

...
386 палестинци са ранени в протести при граничната стена с
Коментари Харесай

386 палестинци са ранени при протести на граничната стена с Израел

386 палестинци са ранени в митинги при граничната стена с Израел, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на Министерството на здравеопазването на Газа. Според ведомството 70 от потърпевшите са ранени от израелски огън, а петима са в тежко положение.
 
Днешните митинги са част от серията демонстрации против блокадата на Газа от Израел и Египет. Те съответстваха с годишния " Ден на Ерусалим ", открит от Иран за изложение на възмущение против израелската власт над свещения град.

 
Израел и Иран са врагове от 1979 година, когато в Иран бе осъществена ислямска гражданска война. Палестинската демонстрация е проведена от ислямисткото придвижване " Хамас ", което ръководи линията Газа. Неговият водач Исмаил Хания посети протестна палатка на няколкостотин метра от граничната стена с Израел и се обърна със слово към стачкуващите.
 митинг палестинци Газа Израел БГНЕС
Няколко протестиращи палестинци облякоха униформи, сходни с тези, които еврейски и други пандизчии са били карани да носят от нацистите през Втората международна война. Един от протестиращите сподели: " Искаме да напомним на света, че израелската окупация прави същите кланета като нацистите ".-->
 
Шест милиона евреи са редовно избити от немските нацисти и техните сътрудници в Холокоста през Втората международна война. Тогава е унищожена една трета от еврейското население на света.

 
Израелски огън умъртви 115 палестинци в митингите по границата сред Израел и Газа, предвождани от " Хамас ".
 
Отричането и опитите за омаловажаване на Холокоста са необятно публикувани в арабския свят, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР