38 служители по служебно и 10 служители по трудово правоотношение

...
38 служители по служебно и 10 служители по трудово правоотношение
Коментари Харесай

При служебното правителство: 48 души са били назначени в МЗ, а 29 - освободени

38 чиновници по служебно и 10 чиновници по трудово правно отношение са били назначени в Министерство на здравеопазването при ръководството на служебното държавно управление. Това излиза наяве от отговора на здравния министър проф. Христо Хинков на въпрос на депутата от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по отношение на освободени и назначени чиновници през интервала 2 август 2022 година -  6 юни 2023 година

За същия интервал са освободени 20 чиновници по служебно правно отношение и 9 чиновници по трудово правно отношение. Назначени са 17 ръководители на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на опазването на здравето, а са освободени 15. 35 са назначените членове на органи на ръководство в търговски сдружения с над 50 на 100 държавно присъединяване в капитала, а 32-ма са освободени.

Министерството на здравеопазването е сключило 27 цивилен контракта, прекратило е два преди приключване на интервала на действието им, а 16 цивилен контракта са завършили своето деяние заради приключване на периода, за който са подписани.

Министър Хинков декларира, че не може да даде претенции поименен лист на чиновници, уволнени и назначени за посочения в питането времеви интервал, защото това съставлява непозволено откриване на персонални данни, както и опонира на правилата за пропорция и нужда при обработването на персонални данни за реализиране на съответна законна цел.

„ Исканите данни съдържат идентификатори, по които може да бъдат разпознати лицата и надлежно същите съставляват персонални данни. Освен това въпросната информация може да бъде причислена като данни от трудовото (служебното) досие на служащия (служителя), чието откриване без неговото категорично единодушие Законът за държавния чиновник не разрешава, а способният контролен орган по отбрана на персоналните данни - КЗЛД, в свое мнение споделя, че същата възбрана е използвана и за трудовото досие “, споделя министърът.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР