38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в

...
38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в
Коментари Харесай

На 38 места в страната ще се продават живи елхички

38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхички в цялата страна като част от благотворителната акция „ Посади вяра “, сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Днес бе даден старт на благотворителната акция за закупуване на живи елхи под надпис „ Посади вяра “.

 © БГНЕС
Това е третата акция за закупуване на живи елхички, като през 2015 година в името на идеята са били закупени елхи от 1 200 жители, а през 2016 година – от 3 000.

Кампанията бе открита от земеделският министър Десислава Танева и българският еврокомисар Мария Габриел, съгласно която акцията дава мощен сигнал в Европа за запазване на околната среда у нас.

Земеделският министър заяви, че със закупените живи елхички ще бъде изработен нов парк, чието място занапред ще се прецизира. Средствата от продажбата на елхички ще бъдат дарени в полощ на фамилии с репродуктивни проблеми.

145 000 двойки са с репродуктивни проблеми, заяви на брифинга Радина Кърджилова, която е създател на Фондация „ Искам бебе “. Тя благодари на страната за поддръжката, която оказва сега на фамилии, които желаят бебе. Хората с репродуктивни проблеми получават 20 милиона лв. като помощ в борбата им за дете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР