38 процента от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да

...
38 процента от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да
Коментари Харесай

38% от германците искат Меркел да се оттегли още преди следващите избори

38 % от германците биха желали канцлерката Ангела Меркел да бъде заменена отпред на държавното управление още преди приключване на мандата й през 2021 година

Според изследването на социологическата организация ЮГов, 43 на 100 обаче считат, че тя би трябвало да остане на поста си до идващите парламентарни избори, които би трябвало да се състоят след по-малко от 3 година, а 18 на 100 не са изразили мнение по въпроса, написа " Канал 3 ". За предварително отдръпване на Меркел са се изказали най-вече последователи на деснопопулистката партия " Алтернатива за Германия " - 78 на 100 от тях.

Меркел сдаде председателството на своята партия - Християндемократическия съюз при започване на декември след 18 година отпред на ХДС. Тя бе заменена от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер. На конгреса Меркел сподели, че би желала да изкара мандата си като канцлер до края.

Меркел може да бъде заменена единствено в случай че настъпи смяна в ръководещата коалиция - в случай че да вземем за пример социалдемократите я изоставен, или в случай че се стигне до предварителни избори след загуба на избор на доверие в канцлера в Бундестага.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР